Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Rozdány jsou krasobruslařské i běžkařské medaile

V Pardubickém kraji se rozběhl program osmé zimní olympiády dětí a mládeže. V akci byli hokejisté, krasobruslaři a také běžci na lyžích. ČT sport a web ctsport.cz nabízí z dětské olympiády přímé přenosy.

Zajímavou podívanou nabídl první den hokejového turnaje. Své síly změřili hráči z Pardubického a Libereckého kraje. Pardubičtí vedli, jenže o výhodu přišli zkraje druhé třetiny a vzápětí dokonce liberečtí reprezentanti skóre otočili. Duel ale nakonec skončil remízou 2:2.

V prvním finále v kategorii mladších chlapců se nejmladší bruslaři představili ve volných jízdách. Z vítězství se radoval Adam Tarabus, který reprezentoval Zlínský kraj. Na ledě předvedl kromě dalších náročných prvků také trojitého ritberga a zcela po zásluze bral zlato. "Jsem strašně dojatý, že jsem mohl závodit na Olympiádě," hodnotil nadějný krasobruslař.

Běžkařský závod na dva kilometry vyhrál liberecký závodník Jakub Salaba. "Jelo se mi dobře a vůbec nic mě nebolelo. Trať byla sice trochu pošlapaná, ale závod to byl dobrý," líčil mladý vítěz.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články