Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Série se zadrhla. Ledecká vypadla v generálce na OH ve čtvrtfinále

Vítězná série Ester Ledecké v paralelních obřích slalomech na snowboardu skončila v Bansku. V generálce na olympijské hry vypadla po pádu ve čtvrtfinále a obsadila pátou příčku. 

Slavící Ester Ledecká
zdroj: ČTK/PR/Sport Invest/ autor: Vlastimil Vacek

Dvaadvacetiletá Ledecká v bulharském Bansku dominovala v pátek a nyní suverénně vyhrála kvalifikaci. V první vyřazovací jízdě snadno porazila Rusku Milenu Bykovovou, jenže ve čtvrtfinále upadla.

Hlavní favoritka olympijského závodu se vrátila do branky krátce po pádu a dojela s obrovskou ztrátou za Němkou Ramonou Hofmeisterovou. Ta posléze jela finále proti Julii Dujmovitsové a pádem pomohla Rakušance k triumfu.

Ledecká v SP vyhrála předchozích sedm paralelních obřích slalomů a téměř tři roky (od února 2015) byla pokaždé na stupních vítězů. Ze třinácti závodů během této série jedenáctkrát vyhrála, jednou byla druhá a jednou třetí.

V průběžném pořadí disciplíny SP má náskok 1540 bodů před Hofmeisterovou. Po olympiádě by snowboardistky měly jet ještě dva obří slalomy v tureckém Kayseri a švýcarském Scuolu.

V příštím týdnu se Ledecká možná ještě vrátí k lyžařským závodům, zvažovala start ve sjezdech v Ga-Pa. Na olympiádě v Pchjongčchangu bude totiž startovat na lyžích i na prkně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články