Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Oberstdorfu nejlépe létá Tande. Kožíšek neprošel kvalifikací

Ve čtvrtek se na mamutím můstku v německém Oberstdorfu kvůli silnému větru neskákalo. Nyní již byly podmínky příznivější a program světového šampionátu v letech mohl pokračovat. O úspěch v kvalifikaci usiloval Čestmír Kožíšek, který však dolétl jen na značku 124 metrů a do hlavního závodu nepostoupil. Vede Daniel Andre Tande, který v kvalifikaci skočil nový rekord můstku (238,5 m). Druhý je Richard Freitag, třetí místo drží Kamil Stoch.

Šestadvacetiletému Kožíškovi kvalifikační pokus nevyšel. Jilemnický rodák předvedl pouze 124 metrů a obsadil 43. místo, šampionát tak pro něj skončil už po jediném skoku. Do čtyřkolového závodu se kvalifikovalo čtyřicet nejlepších letců. Přitom v generálce na MS obsadil Kožíšek slibnou třináctou příčku na Kulmu.

Zbylí čeští reprezentanti do Oberstdorfu necestovali a připravují se na olympijské hry. Češi tedy neobsadí ani nedělní závod družstev. Po prvním kole vedl norský skokan Tande, za ním se s malým odstupem 1,3 bodu seřadil Richard Freitag, který skáče poprvé od bolestivého pádu v Innsbrucku. Třetí byl Kamil Stoch, na Tandeho ztrácel rovné dva body. 

Tito tři kralovali i druhému ze čtyř kol. Stoch měl dobré podmínky a suverénně šel do vedení poté, co zadní vítr ukončil šance veteránů Noriakiho Kasaie a Simona Ammanna. Poté ovšem vynikající let předvedl Freitag, který vedl o sedm bodů. Na můstku už byl pouze Tande. A jeho let byl znovu ze všech nejlepší. Po prvním kole Nor vede o devět bodů před Freitagem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články