Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hrozně to bolelo. V závěru už jsem mlela z posledního, uznala po sprintu Vítková

Měla velký strach, co s ní vysokohorské prostředí v Anterselvě, kde se jí nikdy moc nedařilo, udělá. Veronika Vítková však ukázala, v jaké pohodě se v současnosti nachází. V obávaném středisku se ve sprintu blýskla výborným výkonem a dojela si pro další bronz. Cesta k němu ale podle slov české reprezentantky byla hodně náročná a vymáčkla z ní spoustu energie.

Bronzová Veronika Víktková (vpravo) po sprintu v Anterselvě s Laurou Dahlmeierovou (vlevo) a Tiril Eckhoffovou
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Po dojezdu do cíle padla do sněhu a zhluboka vydechovala. Na Veronice Vítkové bylo znát, že právě absolvovaných 7,5 kilometru na tratích v Anterselvě její fyzickou kondici otestovalo na maximum.

Česká reprezentantka italské středisko kvůli vysoké nadmořské výšce nikdy neměla moc v lásce a už před závodem mluvila o tom, že z něj má obavy, což potvrdil i kouč Zdeněk Vítek. Výkon v letošním sprintu jí však ukázal, že strach díky skvělé formě dokáže přemoci.

Skvělým představením na střelnici i na trati dokonce chvíli vyskočila na nejvyšší příčku, které sice neudržela, ale i tak z toho byl velice cenný bronz. "Pocitově to ale moc dobré nebylo. Závody před tím byly lepší. Vždycky to tady hrozně bolí a tentokrát tomu nebylo jinak," řekla po osobním maximum v Anterselvě.

Velice důležitým při cestě k třetímu místu byla práce na střelnici, kde dvakrát skolila všech pět terčů, navíc v solidním čase. Právě na čistou střelbu se Vítková zaměřila, protože tušila, že každý metr navíc by jí ubral spoustu sil.

"Věděla jsem, že tady musím střílet co nejlépe. Jsem ráda, že se mi to podařilo a na trestné kolo jsem nemusela," přiznala.

V závěrečném kole na dálku o první místo bojovala s Němkou Laurou Dahlmeierovou, která na trať vyrazila za ní, a obě tak o sobě měly detailní informace. Jejich souboj vygradoval až v posledním kole, do něhož Češka vybíhala s náskokem dvou sekund. Silnější závěr ale ukázala obhájkyně celkově prvenství ve Světovém poháru.

"Chybělo tomu trochu víc sil do posledního kola. Tam jsem mlela z posledního a nedokázala jsem ze sebe více vymáčknout," řekla.

Že jí Němka v závěru předjede, Vítková tušila. "Na trati jsem měla výborné informace, protože vždycky jsme byly rozdíl jednoho mezičasu od sebe. Tak trochu jsem tušila, že bude rychlejší, ale nebylo to o tolik," uznala po ztrátě 8,6 sekundy.

Obě ale nakonec ještě o místo v pořadí klesly, protože v druhé polovině pole překvapivě zazářila Norka Tiril Eckhoffová, jež až do Anterselvy v seriálu podávala nevýrazné výkony. V Itálii ovšem ukázala perfektní představení a mohla se radovat z vítězství.

Vítková tak dosáhla na třetí bronz v sezoně a rovněž v roce 2018, který tak pro ni začal výborně. Česká současná jednička přitom netuší, co je jinak oproti předchozím podnikům v roce 2017.

"Nevím, co je jinak. Těžko říct. Daří se mi na střelnici a daří se mi to podpořit dobrým během. Tréninkový blok mezi Vánoci nebyl vůbec špatný," dodala.

Výbornou bilanci navíc bude moci vylepšit i v sobotu, kdy je na plánu stíhačka. I v ní má šanci ukázat, že obavy z Anterselvy už pro ni neplatí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články