Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ledecká na startu sezony nemá konkurenci. Výhru bere i z druhého obřího slalomu

Ester Ledecká zatím ve Světovém poháru ve snowboardingu nedává svým soupeřkám sebemenší šanci. Den po výhře v Carezze suverénně ovládla i druhý obří slalom sezony v dalším italském středisku Cortině d'Ampezzo. Ve finálové jízdě porazila o 89 setin sekundy Němku Selinu Jörgovou.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP/ autor: Kazuki Wakasugi

"Radost mám stejnou," porovnávala Ledecká výhry v Carezze a v Cortině, v které se jel obří slalom poprvé. "Fakt se jim to povedlo skvěle připravit. Užila jsem si skvělý závod," řekla Ledecká a tradičně poděkovala svému sehranému týmu.

Obzvláště pak vyzdvihla servismana Petra Kouřila za skvěle připravené prkno. "Bez Olsena a jeho zlatých ručiček bych byla fakt v háji. Byla tam velká rovina a mně se na té největší placce vždycky podařilo na holky něco nahnat," řekla.

Kouřil vybral na závod jiné prkno než v Carezze. "A to bylo správné rozhodnutí," chválila Ledecká. "Přišlo mi, že bude efektivnější a zrychlovat. A jako vždycky bylo důležité mít perfektní hrany a Ester to potom zvládne sama," uvedl Kouřil.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká nenašla přemožitelku v obřím slalomu ani v Cortině

Česká olympijská naděje byla stejně jako ve čtvrtek nejrychlejší už v kvalifikaci a opět si pro vyřazovací část vybrala modrou trať. V prvních dvou kolech si poradila se švýcarskými soupeřkami - v osmifinále porazila Stefanii Müllerovou o 65 setin a ve čtvrtfinále Ladinu Jennyovou o 74 setin. "Mám z toho velkou radost. Byl to skvělý závod, i když se s tím italský stavitel nemazlil a hodně to zavřel," řekla.

O postup do finále svedla v husté mlze vyrovnaný souboj s Rakušankou Sabine Schöffmannovou a vyhrála jen o čtyři setiny. "Bylo to fakt o fous. Do poslední chvíle jsem nevěděla, jestli jsem ve finále, nebo ne," řekla.

"Udělala jsem dost chyb, protože jsem si neviděla pod nohy, ale ta druhá viděla úplně stejný houby jako já. Doháněla jsem to od půlky, ale zvládla jsem klíčové brány před největší plackou, do cíle jsem využila tu rychlost," popsala jízdu, kterou nikdo pořádně neviděl.

Pořadatelé poté program kvůli špatné viditelnosti na půl hodiny přerušili. "To bylo tolik? Ani mi to nepřipadalo," divila se Ledecká. Na startu posedávala a bavila se s Italem Nevinem Galmarinim. "Pak jsem šla do stanu, protože foukalo, a snažila se zkoncentrovat. Vydržet to. Jsme outdoorový sport. Počasí si s námi dneska trochu dělalo, co chtělo, ale nakonec to dopadlo dobře. Jsem strašně ráda, že pořadatelé měli koule, aby to zdrželi a nepustili nás do největší mlhy," řekla.

Ani zdržení dvaadvacetiletou Češku nesvedlo z vítězné cesty. Suverénně si dojela pro jedenáctý triumf v kariéře a v čele pořadí SP má téměř dvojnásobný bodový zisk oproti druhé Jörgové (2000:1060). Její čtvrteční finálová soupeřka Ramona Hofmeisterová z Německa tentokrát vypadla už v osmifinále a je celkově třetí (1040).

Rakouský duel o bronz v Cortině ovládla Claudia Rieglerová, její krajan Alexander Payer si po finálovém vítězství nad domácím Rolandem Fischnallerem připsal první triumf v životě. Viktor Brůžek nepostoupil ze 60. místa v kvalifikaci.

SP ve snowboardingu v Cortině d'Ampezzo - paralelní obří slalom:

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Jörgová (Něm.), 3. C. Rieglerová (Rak.).

Průběžné pořadí obřího slalomu SP (po 2 závodech): 1. Ledecká 2000, 2. Jörgová 1060, 3. Hofmeisterová (Něm.) 1040.

Muži: 1. Payer (Rak.), 2. Fischnaller (It.), 3. Dufour (Fr.), ...v kvalifikaci 60. V. Brůžek (ČR).

Průběžné pořadí obřího slalomu SP (po 2 závodech): 1. Galmarini (Švýc.) 1300, 2. Fischnaller 1250, 3. Sobolev (Rus.) 1150, ...57. V. Brůžek 25.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články