Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Mansourová se dočkala českého občanství. S Češkou tak mohou startovat na olympiádě

Hlavní překážka v cestě na olympijské hry tanečního páru Michal Češka, Cortney Mansourová byl vyřešen. Kanadská rodačka získala české občanství a může vyrazit do Pchjongčchangu. Krasobruslařská dvojice má jistou i nominaci na mistrovství světa a Evropy, protože jsou jediným českým párem, který se účastní společného šampionátu čtyř zemí v Košicích.

Sport
zdroj: ČT4

Olympijské místo pro Českou republiku Mansourová s Češkou získali při zářijové dodatečné kvalifikaci v Oberstdorfu. Od té doby čekali na vyřízení formalit. "Cortney má občanství, teď se čeká na pas. Na olympiádu mohou," řekl Oubrecht.

Mansourová s Češkou skončili třináctí na ME 2016. Letos na evropském i světovém šampionátu Česko reprezentovali Nicole Kuzmichová a Alexander Sinicyn. Ti ale mistrovství ČR, Slovenska, Maďarska a Polska, které hostí dnes a v sobotu Košice, kvůli partnerovým studijním povinnostem vynechávají.

"Problém je, že Saša má zkouškové období a už se to nedalo jinak stihnout. Musel si vybrat," řekl Oubrecht. Domácí šampionát bude rozhodující pro nominaci na ME a MS, takže Kuzmichová se Sinicynem šanci ztratili.

Domácí šampionát vynechává také nejlepší český krasobruslař Michal Březina, který dostal výjimku a nominaci má jistou. "Připravuje se ve Spojených státech na mistrovství Evropy a olympiádu, tak požádal o povolení, aby nemusel cestovat takovou dálku," poznamenal Oubrecht.

Na lednovém mistrovství Evropy v Moskvě mohou startovat dva čeští muži, takže krasobruslaři budou v Košicích bojovat o druhé volné místo. Titul obhajuje Jiří Bělohradský, který loni vyhrál, když se Březina na domácím šampionátu zranil. Mezi ženami obhajuje titul Michaela Lucie Hanzlíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články