Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Ledecká slavila výhru emotivně i s trenérem. Soupeřky by ze mě mohly mít strach, doufá

Nedala nikomu šanci v kvalifikaci a poté ani v samotném závodě. Ester Ledecká úvodní obří slalom sezony Světového poháru snowboardistek v italské Carezze naprosto ovládla a v cíli prožívala emotivní chvilky. Důvodem bylo, že se mezi diváky objevil její trenér Erich Pramsohler. Česká hvězda po triumfu doufá, že si udělala u soupeřek ještě větší respekt a věří, že ve výsledcíh bude pokračovat.

Slavící Ester Ledecká
zdroj: ČTK/PR/Sport Invest/ autor: Vlastimil Vacek

Ital Pramsohler vede Ledeckou od léta 2016. Letos v březnu pod jeho vedením získala titul mistryně světa v obřím slalomu a vyhrála velký křišťálový glóbus za paralelní disciplíny. V této zimě ji ale nemůže ze zdravotních důvodů doprovázet. "Měla jsem radost, že jsem kvůli němu vyhrála," řekla Ledecká po závodu.

V cíli se radovala víc než po zisku světového zlata. Kdekoho objala a hlavně Pramsohlera. "Udělalo mi strašnou radost, že se přijel podívat. Viděla jsem ho před finále, když jsem jela nahoru, až mě to dojalo," uvedla Ledecká a po závěrečné jízdě Itala okamžitě hledala. "Koukala jsem, kde je. Stál někde vzadu v davu. Bála jsem se, aby někam neodběhl. Jsem ráda, že je s námi," řekla.

Místo Pramsohlera letos pomáhá Ledecké Justin Reiter. Bývalý americký závodník je s Italem v kontaktu. "On (Pramsohler) je úžasný a výjimečný člověk. Díky jeho energii se v jeho přítomnosti nemůžete cítit špatně. Jsem rád, že přijel a dodal Ester extra povzbuzení. Je dobré ho vidět a vidět Ester se usmívat," řekl Reiter.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká vyhrála na snowboardu úvodní závod olympijské sezony

Ačkoli uplynulý měsíc jezdila na lyžích a na přeorientování na snowboard měla pouhé tři dny, vyhrála kvalifikaci i všechny jízdy ve vyřazovací části. Soupeřkám tak hned v prvním podniku sezony ukázala sílu. "Samozřejmě by se mi líbilo, kdyby to tak braly a měly ze mě trochu strach," konstatovala dvaadvacetiletá Ledecká.

Zdůraznila ale, že se soustředí sama na sebe a neřeší ostatní. "Abych byla v pohodě a jezdila nejlepší výsledky. Myslím, že na to máme," řekla sebejistě.

V olympijské zimě zaznamenala Ledecká první českou výhru. "Jé, to ani nevím. Je to strašná čest," řekla a pozdravovala všechny fanoušky. "Co mi drželi pěsti. Je to hezké, ale myslím, že zlatých bude od holek brzo víc, jsou šikovné."

Přála si, aby se biatlonistka Gabriela Koukalová či rychlobruslařka Martina Sáblíková, které mají zdravotní problémy, uzdravily. "Je to prostě smůla a je jedno, jestli to je olympijská sezona nebo úplně jiná, jestli jedou na dovolenou. Pokaždé to je smutné, ale takhle to je smutné pro celý národ," řekla Ledecká.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články