Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ledecká už se těší na snowboard. Oblouků jsem ale moc nesjela, přiznává před SP

Po solidním startu sezony na lyžích se Ester Ledecká vrací zpátky na snowboard. Česká hvězda už se prvního závodu, kterým je čtvrteční paralelní obří slalom v italské Carezze, nemůže dočkat. Zároveň přiznala, že na prkně zatím stihla jen pár jízd, ale už se začíná cítit lépe. Proto doufá, že dojde třeba až do finále.

Ester Ledecká v závodě paralelního slalomu
zdroj: ČTK/EFE/MIGUEL ANGEL

"Těším se moc. Jsem ráda a je skvělý, že už jsem zpátky na snowboardu. Už mi to taky chybělo," řekla dvaadvacetiletá Ledecká před losováním, při kterém na pódiu ve stanu pod sjezdovkou ukázala na chlapce, který držel dres s číslem 10.

V Carezze vyhrála Ledecká předloni a od té doby zde má jako každý vítěz po sobě pojmenovanou kabinku na lanovce. Před letošním závodem nemá konkrétní cíle. "Chtěla bych si to užít a dát si co nejvíc jízd, dostat se třeba do finále. Ale to ukáže až den, jak se vyspím, jak se budu cítit, jak se rozjezdím," řekla Ledecká.

Především slovo "rozjezdím" je důležité. Poslední měsíc jezdila na sjezdovkách, ještě o víkendu ve Svatém Mořici. Na prkno se dostala až v pondělí. Jeden den ale hodně pršelo a kvůli větru ani nejezdily lanovky, další dva dny už trénovala o něco více. "Oblouků jsem si moc nesjela, ale tohle bylo moje rozhodnutí," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká: Oblouků na snowboardu jsem moc nesjela, ale bylo to moje rozhodnutí

K přeorientování z lyží na snowboard potřebuje tři až čtyři dny. "Hned to rozhodně není, bohužel. Snažím se, dělám, co můžu, a mám různá cvičení, abych se přehodila, abych byla v normálu. Začínám se cítit jistě, ale byla dlouhá pauza. Ale bylo to moje rozhodnutí a držím se," pronesla mistryně světa.

Především se bude soustředit na techniku. "Doufám, že se do toho stačím dostat během závodu a nebudu dělat moc chyb. Snad to bude v pohodě," uvedla.

Snad jsem nové prkno vybrala dobře

Po dvou letech vyrazí ze startovacího boxu na novém prkně. To staré, na kterém získala světové zlato a dvakrát vyhrála celkově Světový pohár, musela odložit. "Už to dál nešlo, protože je vypráskaný, ačkoli jsme ho šetřili," řekla Ledecká. Nový závodní snowboard vybrala ze tří v červeno-černém designu, který ladí s její kombinézou. "Doufám, že jsem vybrala správně, a věřím, že jo, protože nejde zvolit špatně," řekla.

Svah v Carezze patří ve Světovém poháru snowboardistů k nejprudším. Pro sjezdařku Ledeckou to ale problém není. "Ono to asi v televizi není tak vidět, ale trošku prudké to je. Jako lyžařka to tak úplně neberu, ale snowboarďáci říkají, že to je prudký. Mně to ani nepřipadá," usmála se dcera zpěváka Janka Ledeckého.

Sjezdařský úvod zimy hodnotí vydařeně. Aby ne, vždyť vyhrála trénink sjezdu v Lake Louise a v závodech byla sedmá a třináctá. Blahopřání přijímala od sjezdařek včetně hvězdy Lindsey Vonnové a její schopnosti ocenili i snowboardisté. "Na prvním tréninku za mnou všichni přišli a blahopřáli mi, že se dívali a strašně mi fandili," řekla Ledecká.

Vrcholem sezony je olympiáda. V Pchjongčchangu by Ledecká měla startovat v alpském lyžování i ve snowboardingu. "Já na to opravdu vůbec nemyslím. Sezona se rozjíždí, přede mnou je spousta závodů, spousta důležitých závodů a já doufám, že celá sezona proběhne klidně, bez úrazu a s úspěchy," přála si.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články