Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Štursa znovu vedl českou čtveřici. Výhru v týmovém závodě zopakovali Norové

Vojtěch Štursa potvrdil pozici letošní jedničky a jako nejlepší z českých skokanů postoupil do individuálního závodu. V Titisee-Neustadtu budou v neděli skákat také Roman Koudelka a Lukáš Hlava. V týmovém závodě byl Štursa znovu nejlepší, k postupu ale český tým nevytáhl. Na německém můstku vyhráli potřetí v sezoně Norové.

Vítězné norské kvarteto v Titisee-Neustadtu
zdroj: ČTK/AP autor: Patrick Seeger

Kvalifikace do nedělního závodu českým skokanům vyšla – postoupili tři členové kvarteta. Nejlépe si vedl Vojtěch Štursa, který díky 129 metrům obsadil jednatřicátou příčku. S Romanem Koudelkou (44). a Lukášem Hlavou (48.) to bylo horší, mezi nejlepší padesátku však v Titisee-Neustadtu postoupili. Jen 118,5 metru Tomáše Vančury (52.) nestačilo.

Kvalifikaci vyhrál na německém můstku Johann Andre Forfang, který zvládl v náročných podmínkách – vítr se měnil a jury musela na poryvy reagovat – rovných 140 metrů. Za norským skokanem se seřadili Dawid Kubacki (139 m) a Richard Freitag (136,5 m).

O několik desítek minut po kvalifikaci šli skokané znovu na můstek, tentokrát je čekal závod týmový. Předchozí dva podniky – ve Wisle a v Ruce – vyhrál norský tým, od něhož se nečekalo nic menšího než další triumf. Kvarteto Robert Johansson, Daniel Andre Tande, Anders Fannemel a zmíněný vítěz kvalifikace Forfang patří letos k nejlepším na světě.

Robert Johansson
zdroj: ČTK/AP autor: Martti Kainulainen

Norové skutečně po prvních dvou pokusech suverénně vedli, pak však Kubacki ještě zlepšil svůj výkon z kvalifikace a doskočil na značku 141,5 metru. Třetím z mužské čtveřice byl Fannemel, který byl o osm metrů kratší a Norové rázem vedli už jen o sedm desetin. A poté přišel skok Kamila Stocha (142,5 m), který polský tým poslal do třináctibodového vedení.

Pjotr Žyla, Maciej Kot, Kubacki a Stoch své výkony zopakovali i ve druhém kole a doufali ve vítězství. Norové ale šli zásluhou předtím slabšího Fannemela zpět do vedení. Rozhodoval souboj mezi Stochem a Forfangem – a Norové náskok udrželi o osm desetin. Třetí skončili Němci, kteří slavili vůbec nejdelší výkon dne v podání Richarda Freitaga (143,5 m).

České kvarteto podobně jako v předchozích případech do druhého kola neproklouzlo. Vančura (116 m) navázal na výkon z kvalifikace, poté se se špatnými podmínkami nevyrovnal Hlava (113 m) a Koudelka naopak nevyužil svých výhodných (119,5 m). Před závěrečným pokusem Štursy (126,5 m) ztráceli devět bodů na Švýcary, Simon Ammann však změnu nepřipustil. Čechům tak patřilo deváté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Skokané Norska opět kralovali, české družstvo nepostoupilo

Závod SP ve skocích na lyžích v Titisee-Neustadtu (Německo) - družstva:

1. Norsko (Johansson, Tande, Fannemel, Forfang) 1083,6, 2. Polsko (Žyla, Kot, Kubacki, Stoch) 1082,8, 3. Německo (Eisenbichler, Geiger, Wellinger, Freitag) 1054,7, 4. Slovinsko 1011,5, 5. Rakousko 1010,9, 6. Japonsko 957,4, ...9. ČR (Vančura, Hlava, Koudelka, Štursa) 386,7. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články