Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stíhačce kralovala Němka Herrmannová, Češky nezvládly střelbu

Ani poslední závod biatlonového zastavení Světového poháru českým reprezentantkám nepřinesl radost. Z dvojice Veronika Vítková - Eva Puskarčíková, měla šanci zamíchat pořadím v první desítce Vítková, která startovala osmá. Ale špatná střelba pohřbila její naděje a skončila dvacátá. Vítězství získala Denise Herrmannová z Německa, která kralovala i sprintu. 

Denise Herrmannová
zdroj: ČTČTK/ZUMA autor: Tobias Nykänânen

Vítková začala dobře. Na prvním mezičase držela stejný odstup na bývalou běžkyni na lyžích Denise Hermannovou, ale úvodní střelba v leže jí nevyšla ideálně. Musela na jedno trestné kolo a přišla o čtyři místa. Ztráta Vítkové na vedoucí Němku, která střílela bezchybně, narostla na 55 vteřin.    

Puskarčíková při úvodní střelbě minula hned dvakrát a jakékoliv naděje na výrazný posun startovním polem byly pryč. Němka při druhé „ležce“ opět mířila přesně a zvýšila náskok před svými pronásledovatelkami, které už většinou tak jistou mušku neměly. Vítková se nesrovnala s větrem, minula tři terče, klesla na třiatřicáté místo a sen o úspěchu se rozplýval.

Závod, při němž opět foukal vítr a přidalo se i drobné sněžení, se zdramatizoval na první střelbě ve stoje, kde do té doby suverénní Herrmannová minula dvakrát a předstihla jí bezchybná Francouzka Braisazová. Tu Němka však na poslední střelbě opět dostihla a obě trefovaly přesně. Pak už se projevila předchozí specializace Němky na běžecké závody.

České závodnice skončily - Vítková na dvacáté pozici a Puskarčíková proběhla cílem jako pětatčtyřicátá. Vítková po úvodní ležce, při které jednou chybovala, dostala informaci, že si má upravit mířidla doleva. Při příjezdu na střelnici vyhodnotila, že je vítr stejný jako při první zastávce, takže si "cvakla", ale úspěch to nepřineslo. "Asi to nechtělo cvakat, možná že v první položce byla chyba v poloze," přemítala

Zdeněk Vítek, trenér české reprezentace, hodnotil závod následovně: "Dvacáté místo není tak špatné, ale je škoda hlavně těch položek v leže. Nevím přesně, co se tam stalo."

Denise Herrmannová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Tobias Nykänânen

Ženy - stíhací závod na 10 km:

1. Herrmannová (Něm.) 30:02,7 (2), 2. Braisazová (Fr.) -25,8 (0), 3. Olsbuová (Nor.) -48,0 (2), 4. Vittozziová (It.) -1:09,1 (1), 5. Hammerschmidtová (Něm.) -1:16,8 (2), 6. Skardinová (Běl.) -1:19,6 (0), 7. Mäkäräinenová (Fin.) -1:28,9 (4), 8. Hinzová (Něm.) -1:29,1 (1), 9. Pidhrušná (Ukr.) -1:40,0 (1), 10. Višněvská (Kaz.) -1:41,8 (1), ...20. Vítková -2:33,5 (5), 45. Puskarčíková (obě ČR) -3:55,7 (4).

Průběžné pořadí SP (po 3 z 22 závodů): 1. Braisazová 142, 2. Herrmannová 138, 3. Skardinová 127, 4. Solemdalová (Nor.) 119, 5. Džimová (Ukr.) 116, 6. Olsbuová 115, ...10. Vítková 84, 23. Puskarčíková 45.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články