Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dojde v Calgary ke zlepšení? Sáblíková sama neví. Pořád bojuji se zády, přiznává

Na začátku olympijské sezony bojuje se svým zdravím. I kvůli viróze a přetrvávajícím problémům se zády tak zatím Martina Sáblíková v úvodních dvou podnicích Světového poháru zaznamenala nejlépe třetí místo. Česká rychlobruslařská hvězda dlouhých tratí přiznává, že její stav není ideální ani před třetím dílem seriálu v Calgary. V pátek na startu závodu na 3000 metrů však chybět nebude. Až poté se rozhodne, zda se představí i na dalších tratích.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP

"Se zády bohužel ještě pořád bojuju, jednou je to lepší, jednou horší. Střídá se to. S tím je spojená i aklimatizace, protože trochu zápolím s časovým posunem. Nemám to ráda, i proto vždycky jezdíme do míst, kde je tak velký rozdíl v časových pásmech, s dostatečným předstihem, abych si do závodů zvykla," uvedla Sáblíková.

Trojnásobná olympijská vítězka byla v Heerenveenu na trojce sedmá, ve Stavangeru na pětce poté třetí. V průběžném pořadí dlouhých tratí je nezvykle až pátá a stále čeká na premiérovou výhru v olympijské sezoně.

"Na závody se těším, i když v tuhle chvíli úplně nevím, co od sebe můžu očekávat. Calgary mám ale ráda a vždycky se sem ráda vracím. Určitě pojedu v pátek závod na tři kilometry, s Petrem (trenérem Novákem) zvažujeme ještě účast na kilometru a trati 1500 metrů. Všechno se ale bude odvíjet až od toho, jak se budu po trojce cítit a v jakém stavu budou moje záda," podotkla třicetiletá česká reprezentantka, který ovládla celkové hodnocení SP jedenáctkrát za sebou.

Vydařený vstup do sezony má za sebou Karolína Erbanová, která se v minulosti vždy "rozjížděla" pomaleji, letos už má ale za sebou řadu solidních výsledků a na pětistovce i kilometru je v SP průběžně pátá. Ve vysokohorském prostředí v Calgary může atakovat osobní rekordy na obou sprinterských tratích.

"Asi by to šlo, ale v hlavě vylepšení osobních rekordů nemám. Nesoustředím se na to. Potřebuji si udržet vzestup výkonů a dobrý pocit na ledě," řekla Erbanová, kterou v Kanadě čekají hlavní starty v sobotu a v neděli.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články