Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Můstky nechal za sebou. S Jandou se loučil Ammann i polští fanoušci

Vítězili a slavili jiní. Jakub Janda se však po svém posledním závodě také dočkal potlesku. V polské Wisle se před deseti tisíci fanoušky rozloučil desátým místem v soutěži družstev.

Jakub Janda
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Jeho kariéra ve Světovém poháru trvala jednadvacet let. Janda se ale zpět nechtěl dívat. "Nejsem nostalgik. Myslel jsem, že to vyjde, ale nevyšlo. Špatné to byly celé dva dny. Hlavou už jsem jinde a poslední měsíc byl tak náročný, že už sport šel stranou," líčil Janda pro Radiožurnál.

"Poděkoval jsem klukům, řekl, že mi bylo ctí, a tím to končí. Život jde dál a já jdu někam jinam. Jsem typ, který vše řeší jasně a stručně a dělat kolem toho cavyky je zbytečné," dodal dlouholetý český reprezentant, jehož poslední skok měřil 104 metry.

Po závodu mu tleskali fanoušci v polském středisku. Dostal speciálně připravené tričko – dres s číslem 439, které značí všechny absolvované závody, a s vlaječkami zemí, kde skákal. Na jeho počest se areálem nesla i tradiční polská narozeninová píseň Sto lat (Sto let).

Je nám líto, video expirovalo.
Jakub Janda se ve Wisle rozloučil s kariérou

Jandův konec přišel poté, co Češi neprošli do druhého kola soutěže družstev. "Myslel jsem, že ještě jeden skok vyjde, ale bohužel. Rozloučil jsem se tímto skokem," řekl a poděkoval kolegům a trenérům. "A tím to končí. Život jde dál a já jdu někam jinam," konstatoval Janda.

Po závodě mu všechno nejlepší popřál i jeho dlouholetý soupeř Simon Ammann. "Možná pro něj, stejně jako pro spoustu jiných sportovců, bylo těžké najít cestu, jak to uzavřít. Po sportu se mu bude stýskat, ale najde jiné věci, které ho naplní," řekl švýcarský skokan. "Je to člověk, který když se do něčeho dá, tak uspěje," přidal se také Roman Koudelka.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Radiožurnál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články