Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bidař a Dušková zasáhli do krasobruslařské Grand Prix

Po sedmi letech mají Češi zastoupení ve třech kategoriích krasobruslařské Grand Prix. Letošního ročníku prestižního seriálu, který začal v Moskvě, se vedle Michala Březiny zúčastní také sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař a taneční pár Nicole Kuzmichová, Alexandr Sinicyn. Ti jediní se představili v ruské metropoli a skončili desátí. 

Anna Dušková a Martin Bidař
zdroj: Reuters

První mítink letošní krasobruslařské Grand Prix v tancích na ledě ovládli američtí sourozenci Maia a Alex Shibutaniovi, kteří na další dvě pozice odsunuli ruské páry. Shibutaniovi vyhráli krátký i volný tanec a vykročili ke čtvrté účasti v předvánočním finále seriálu za sebou.

Český pár Nicole Kuzmichová a Alexandr Sinicyn byl po krátkém tanci na devátém místě, volný tanec na hudbu z muzikálu Kabaret se jim ale tak nepovedl a při své premiéře obsadili konečné desáté místo.

Hned úvod seriálu přinesl porážku vítězi čtyř předchozích ročníků celého seriálu a mistru světa Juzuru Hanjúovi. Japonská hvězda pokazila už krátký program, a i když volnou jízdu měla nejlepší, ztráta byla příliš veliká.

Hanjúa porazil Američan Nathan Chan, který opět své programy prošpikoval čtvernými skoky - celkem jich v celé soutěži předvedl šest. Další dvě kategorie patřily domácím krasobruslařům. Ve sportovních dvojicích vyhrály hned tři ruské dvojice v čele s Tarasovovou a Morozovem, mezi ženami byla nejlepší Jevgenija Medveděvová, která nenašla přemožitelku už dva roky.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi mají zastoupení na krasobruslařské Grand Prix
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články