Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Předseda ČOV Kejval podepsal přihlášku na Hry v Pchjongčchangu

Praha – Předseda Českého olympijského výboru (ČOV) Jiří Kejval připojil svůj podpis pod přihlášku na Hry v Pchjongčchangu. Sportovci budou v Koreji závodit v únoru 2018.

Podpis přihlášky na ZOH v Pchjongčchangu
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Oba dokumenty jsou podmínkou k účasti českých sportovců a musejí být doručeny do sídla Mezinárodního olympijského výboru v Lausanne do 9. května. Zimní hry se v Koreji uskuteční od 9. do 25. února 2018. "Přeju vám zdraví, pohodu, úspěch, a pokud úspěch nebude, i nadále životní optimismus. Ať se vám daří," popřál prezident sportovcům.

Slavnostního ceremoniálu se vedle snowboardcrossařky Samkové a rychlobruslařky Sáblíkové zúčastnili i další možní účastníci Her, například skokan na lyžích Jan Matura, skikrosařky Nikol Kučerová a Andrea Zemanová, sdruženář Tomáš Portyk či sáňkaři. Nechyběla ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová a pozvání přijal i korejský velvyslanec v Česku.

"Všichni doufáme, že navážeme na skvělou tradici z posledních olympiád a přivezeme domů další vzácné kovy. Výsledky našich sportovců z uplynulé sezony nás k tomu opravňují," řekl Kejval. Před třemi lety v Soči startovalo 88 českých sportovců, kteří vybojovali rekordních osm cenných kovů. O dvě zlaté medaile se postaraly Samková a Sáblíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Podpis přihlášky ČOV na XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018

Sportovní ředitel ČOV Martin Doktor by byl rád, aby do Pchjongčchangu jelo co nejvíce sportovců. "Pracujeme s číslem sto a našim sportovcům věřím. Byl bych rád, kdyby to bylo číslo co nejvyšší, ale vím, jak je strašně těžké se na olympiádu jen dostat," řekl.

Před třemi lety v Soči startovalo 88 českých sportovců, kteří vybojovali rekordních osm cenných kovů. "Doufám, že to bude také úspěšné, sportovce na to máme. Věřím, že medaile budou. Nerad dopředu tipuji počty medailí, jsem k tomu vždycky trošku donucen. Můžeme si říct, že když to bude stejné jako minule, tak to bude hodně dobré," uvedl Doktor.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články