Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Kanaďané opět vládnou světovému curlingu, šampionátem prošli bez jediné prohry

Edmonton – Totálním triumfem Kanady skončilo mistrovství světa v curlingu na domácí půdě v Edmontonu. Zlato berou už pošestatřicáté, letošní triumf je přesto výjimečný. Poprvé v historii prošli Kanaďané spolu s jejich vítěznými reprezentačními kolegyněmi v Pekingu světovým šampionátem ve stejný rok bez jediné porážky.

Vítězní Kanaďané s trofejí pro mistry světa
zdroj: Reuters autor: Walter Tychnowicz

Kanaďané se v dramatickém utkání se Švédskem na vítězství pořádně nadřeli. Až do osmého endu, ve kterém kanadský skip Brad Gushue jen s velkými problémy udržel nulu, byl stav vyrovnaný 2:2. Švédové ale v devátém endu přece jen chybovali, dovolili Kanaďanům zaváhání využít a kolébka curlingu si nakonec připsala vítězství 4:2.

"Je to úžasné! Byl to skvělý zápas, Niklas Edin a jeho tým hráli strašně dobře, museli jsme do toho dát všechno. Ať už bychom vyhráli, nebo ne, byl to pro nás neuvěřitelný rok, ale tohle je třešnička i se šlehačkou a svíčkou na dortu," neskrýval nadšení kanadský skip Brad Gushue. 

Mistrovství světa také objasnilo, kterých osm týmů už má jistotu účasti na olympiádě v Pchjongčchangu. Spolu s Kanadou a ve finále poraženým Švédskem to bude bronzové Švýcarsko a USA, Velká Británie, Japonsko, Norsko a domácí Korea.

O zbývající dvě místa se popere zbylých osm týmů na olympijské kvalifikaci v Plzni 5.–10. prosince letošního roku. Skvělou šanci probojovat se na Hry má také česká reprezentace, která v domácím prostředí bude usilovat o historicky první účast na olympijském klání.

Výsledky mistrovství světa v curlingu mužů v Edmontonu

Finále: Kanada - Švédsko 4:2
o 3. místo: Švýcarsko - USA 7:5.

Kanada získala 36. titul v historii.

Zdroj
ČT sport, worldcurling.org

Hlavní zprávy

Nejčtenější články