Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sněžení si pohrálo s nadějemi skeletonistek. Jury jízdu nakonec zrušila

Königssee (Německo) – Faktor, který nikdo nemohl ovlivnit. Silné sněžení, které započalo v okamžiku, kdy měly svou druhou jízdu před sebou nejrychlejší závodnice, zatočilo s průběžným pořadím mistrovství světa. Do vedení šla Jane Channellová, která jela svou jízdu ještě předtím, než ledové koryto zasypal sníh. Pořadím šly naopak strmě dolů nejrychlejší závodnice z prvního kola. Jury se nakonec rozhodla kvůli sněžení a nerovným podmínkám jízdu zrušit. Ve vedení je tak stále Jacquelina Löllingová před krajankou Tinou Hermannovou.

Jacquelina Löllingová
zdroj: Reuters

Löllingová vede průběžnou klasifikaci Světového poháru, před měsícem zvítězila na SP v Königssee a nyní vedla i závod o mistryni světa. Ve všech třech případech jí na záda dýchala její zkušenější krajanka Hermannová. Rozdíl mezi oběma německými závodnicemi dělal po první jízdě šest setin. Poodjeté německé duo pak následovala skupinka závodnic. Bronz držela mladá kanadská juniorka Vathjeová (+0,25), jen o dvě setiny zpět ale byla Lizzy Yarnoldová (+0,27).

To vše ale ve 2. jízdě radikálně změnilo sněžení, které dramaticky zhoustlo v okamžiku, kdy na start šlo zhruba deset nejlepších skeletonistek. Nejrychlejší závodnice z prvního kola šly rázem pořadím strmě dolů – například druhá nejrychlejší Hermannová ztratila na Channellovou dvě vteřiny a spadla až do poloviny druhé desítky.

S počasím se nejlépe porvala Löllingová, která sice ztratila zhruba vteřinu, avšak její pokles pořadím skončil "jen" na třetí příčce (+0,11). Druhá byla Laura Deasová (+0,10). Poté však zasáhla jury závodu a rozhodla se kvůli sněžení a nerovným podmínkám 2. jízdy zrušit. Vede tak stále Löllingová, a to o šest setin před obhájkyní mistrovského zlata Hermannovou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články