Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dukurs v Königssee zahanbuje své rivaly, Moelter je ve čtvrté desítce

Königssee (Německo) – Po prvních dvou jízdách v Königssee je zřejmé, že pokud někdo chce předstihnout Martinse Dukurse, bude muset výrazně přidat a zajet bezchybné jízdy. Lotyšský skeletonista vede průběžné pořadí světového šampionátu o 76 setin před druhým Nikitou Tregybovem. Třetí příčku drží nejrychlejší z domácích závodníků Axel Jungk (+0,86). Úvod soutěže se vůbec nepovedl jedinému českému zástupci Philippu Moelterovi, který se nachází ve čtvrté desítce (+5,33). 

Martins Dukurs
zdroj: Reuters

Martins Dukurs sice vede pořadí Světového poháru, před měsícem ale skončil v Königssee až šestý, a tak se čekalo na to, jak si na jedné z nejkratších drah v seriálu povede. Dukurs ale předvedl dvakrátý výtečný start (4,60 a dokonce 4,58) a ani poté nedával soupeřům šanci. První jízdu zajel za 50,99, ve druhé ještě o tři setiny zrychlil a zatím k sobě nikoho nepouští ani na dohled.

Nejblíže je tak Dukursovi ruský junior Tregybov, který ztrácí v polovině závodu 76 setin. Mladého závodníka může kromě aktuálně stříbrné pozice těšit i to, že se drží před slavnějším krajanem a vítězem z MS ve Svatém Mořici (2013) Alexanderem Treťjakovem (+0,90). Mezi oběma Rusy je vmáčknutý ještě nejlepší domácí skeletonista Jungk, který trochu pokazil první jízdu, avšak po výborné druhé se posunul na bronzovou pozici (+0,86).

Moelterovi nevydařil start ani do jedné z jízd – pokaždé tu ztratil více než čtyři desetiny. Ačkoliv je dráha v Königssee jeho domácí (Moelter se narodil v Německu, reprezentuje Českou republiku), nedokázal se srovnat s technikou a po dvou jízdách ztrácí 5,33. Průběžně je ve čtvrté desítce pořadí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články