Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Friedrich dominuje dvojbobům, Dvořák je osmnáctý

Königssee (Německo) – Na mistrovství světa v německém Königssee proběhly druhé jízdy. Vede po nich domácí dvojbob pilotovaný Francescem Friedrichem, který má obrovský náskok 52 setin na druhého Kanaďana Justina Kribbse a dalšího Němce Johannese Lochnera (+0,63). Dvojbob Dominika Dvořáka se drží na osmnácté příčce (+1,22), Jan Vrba je třicátý (+1,99).

Němci mají v Königssee logickou výhodu důkladné znalosti dráhy a důsledně toho využívají. Friedrich měl spolu s brzdařem Thorstenem Margisem dvakrát nejrychlejší start (4,78 a 4,79), na trati nechyboval a nakonec v obou jízdách jel nejrychleji. Směřuje tak ke svému čtvrtému titulu světového šampiona na dvojbobu.

Překvapením je výkon Kanaďanů – Kribbs drží druhou příčku s náskokem jedenácti setin třetího Lochnera, další pilot ze země javorových listů Nick Poloniato se navíc výtečnou druhou jízdou také zařadil mezi aspiranty na medaili.

Dvořák před dvěma týdny v rakouském Iglsu zazářil vynikajícím šestým místem, v Königssee se mu ale zatím tak nedaří. Po první jízdě byl devatenáctý, když jel o 75 setin pomaleji než Friedrich. Ve druhém kole pak zajel o dvě setiny pomaleji než v prvním a drží tak osmnáctou pozici.

Druhou českou posádku Jana Vrby trápí pomalé starty a po dvou jízdách ztrácí bez jedné setiny dvě vteřiny. Pohybuje se na rozmezí třetí a čtvrté desítky průběžného pořadí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články