Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kmochová si postupem do obřího slalomu splnila další sen

Svatý Mořic - Na startu čtvrtečního obřího slalomu se objeví i dvě české zástupkyně, obě s nevšedním příběhem. Vedle zimní obojživelnice Ester Ledecké se do závodu probojovala i neslyšící lyžařka Tereza Kmochová. Šestadvacetileté sjezdařce se to povedlo už podruhé v kariéře. Přímý přenos prvního kola obřího slalomu žen sledujte ve čtvrtek od 9:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Neslyšící Kmochová se na MS kvalifikovala do obřího slalomu

Před šesti lety v Garmisch-Partenkirchenu vypadla Kmochová rovněž v obřím slalomu v prvním kole. "Celou dobu jsem na sobě makala a snažila se udržet s ostatními," uvedla Kmochová.

Úspěšné české deaflympioničce se v letošní sezoně daří. Na univerziádě vyhrála s českým týmem závod družstev, v obřím slalomu pak skončila čtvrtá stejně jako v super-G. A teď ve Svatém Mořici prošla úspěšně kvalifikací obřího slalomu.

Na trati se přitom úspěšně pere i s velkým handicapem. "Nedovedu si představit, že bych lyžovala bez toho, aniž bych slyšela, jak lyže zabírají a jak to celkově funguje. Moc Terezu obdivuju, je úžasná," přiznala reprezentační kolegyně Ledecká.

Nejlepší evropská neslyšící sportovkyně loňského roku ve čtvrtečním závodě sní o nejlepší třicítce. "Umístit se kolem 30. místa, to by bylo něco neskutečného. Udělám pro to ale všechno, co budu moct," řekla Kmochová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články