Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Shiffrinová nebude riskovat, na MS pojede jen slalomy

Svatý Mořic - Vedoucí žena Světového poháru Mikaela Shiffrinová se na mistrovství světa ve sjezdovém lyžování zaměří jen na točivé disciplíny. Přitom čtvrtým místem v nedávném superobřím slalomu v Cortině d'Ampezzo naznačila své možnosti také v rychlostních závodech. V náročnějších podmínkách ve Svatém Mořici však nechce ohrozit své šance na třetí triumf ve slalomu za sebou.

Mikaela Shiffrinová
zdroj: ČTK/AP

V rychlostních disciplínách, do kterých se v této sezoně pustila kvůli útoku na celkové prvenství ve Světovém poháru, se zatím necítí tak pevná v kramflecích. Proto se rozhodla neriskovat na ošidných tratích ve švýcarském středisku. Svou roli sehrála i čerstvá sněhová nadílka.

"V týmu si děláme legraci, že rychlostní závody můžu jezdit, jenom když je hezky," řekla Shiffrinová ve Svatém Mořici, odkud však ještě odjede trénovat jinam a vrátí se až na závěr šampionátu. Trenér amerických sjezdařek Paul Kristofic ještě doufá v její start v týmovém závodě. "Ale rozhodnutí bude na ní," uvedl.

Světový pohár vede jednadvacetiletá americká hvězda o 220 bodů před Švýcarkou Larou Gutovou i díky čtvrté příčce v super-G v Cortině, kde její rivalka nedojela do cíle. Předchozí tři superobří slalomy přitom Gutová vyhrála.

"Ale tam svítilo sluníčko a byla perfektní trať. Bude lepší, když budu teď trénovat a soustředit se na své šance ve slalomu a obřím slalomu," řekla olympijská vítězka Shiffrinová, která v této sezoně vyhrála už osm závodů Světového poháru.

"Už mám víc vítězství, než jsem kdy měla v minulých sezonách. Takže bych mohla jet domů a cítit se spokojeně. A i když to nakonec nevyšlo, pořád to bude jedna z mých nejlepších sezon. Máme před sebou ale ještě vzrušující závěr sezony u nás doma ve Squaw Valley a v Aspenu," dodala Shiffrinová, která stejně jako ostatní američtí reprezentanti bude ve Svatém Mořici startovat v kombinézách superhrdinů - kapitána Ameriky a Marvelu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články