Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Biatlonistka Černá skončila na univerziádě sedmá, curleři si spravili chuť

Almaty – Kristýna Černá vybojovala v biatlonovém závodě na 15 kilometrů na univerziádě v Almaty sedmé místo. Na suverénní vítězku, domácí Alinu Rajkovovou, ztratila čtyři a půl minuty. Úspěch Kazachstánu podtrhla druhým místem Galina Višněvská.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští curleři porazili Kazachstán, biatlonistka Černá dojela sedmá

Pořadatelům komplikuje situaci mlha a čerstvý sníh. S tratí solidně bojovala i Černá. V první polovině závodu nebyly cenné kovy vzdálené. Po dvou čistých střelbách byla čtvrtá. Jenže pak nasbírala tři chyby a propadla se za čtyři Kazašky a dvě Ukrajinky.

"Na střelnici to tak strašné nebylo, na trati oproti včerejšku, kdy to bylo tvrdé a svítilo sluníčko, to bylo hrozně těžké," shrnula Černá.

Mezi muži zvítězil Francouz Baptiste Jouty. Nejlepší z Čechů byl třiadvacátý Jan Burian.

V Almaty je také reprezentační šéftrenér Ondřej Rybář. Jako technický delegát Mezinárodní federace univerzitního sportu FISU dohlíží na organizaci biatlonových závodů.

Čeští curleři dvakrát vyhráli

Českému curlingovému týmu se v Almaty daří. Po vysoké prohře se Švédskem 2:11 si spravil chuť v duelu se Spojenými státy. Výsledek byl těsný 4:3. V zatím posledním měření sil narazil na Kazachstán. Po třech endech vedli Češi už 6:0 a jednoznačně vykročili za vítězstvím. Zápas nakonec ovládli 10:2 a v tabulce turnaje se už dělí o druhé místo.

Favorizovaný kanadský tým curlerů svůj úvodní zápas prohrál s Velkou Británií 4:9. Ve druhém střetnutí byli kandidáti na jednu z medailí úspěšnější, když porazili Kazachstán 7:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články