Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Týmový závod ve Willingenu vyhráli znovu Poláci, Češi skončili devátí

Willingen - Českým skokanům na lyžích se třetí závod družstev v sezoně Světového poháru ve Willingenu nevydařil. Pro tým ve složení Lukáš Hlava, Vojtěch Štursa, Jan Matura a Roman Koudelka skončila soutěž už po 1. kole, v němž Češi obsadili poslední deváté místo a nenavázali na šesté příčky z obou předchozích podniků.

Piotr Žyla
zdroj: AP autor: Arne Dedert

Z vítězství se radovalo stejně jako v úvodním závodu sezony v Klingenthalu polské kvarteto ve složení Piotr Žyla, Dawid Kubacki, Maciej Kot a Kamil Stoch.

Poláci po prvním kole zaostávali o 2,3 bodu za Němci, nakonec ale s přehledem zvítězili. Na druhé místo se posunuli Rakušané, Němci, kteří ovládli druhý závod družstev v Zakopaném, skončili třetí.

V neděli je ve Willingenu na programu soutěž jednotlivců. Páteční kvalifikací prošla kompletní česká pětice Koudelka, Hlava, Matura, Štursa a Jakub Janda.

Výsledky SP ve skocích na lyžích ve Willingenu:

1. Polsko (Žyla, Kubacki, Kot, Stoch) 931,5 b., 2. Rakousko (Hayböck, Fettner, Schlierenzauer, Kraft) 919,2, 3. Německo (Eisenichler, Leyhe, Wellinger, Freitag) 910,7, 4. Slovinsko 791,2, 5. Norsko 778,5, 6. Rusko 767,3, ...9. Česko (Hlava, Štursa, Matura, Koudelka) 350,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články