Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Erbanová nestačila na 500 m jen na Kodairaovou, na kilometru byla šestá

Berlín – Karolína Erbanová byla druhá nejrychlejší v závodě na 500 metrů, který hostil německý Berlín. Nestačila pouze na Japonku Nao Kodairaovou. Na kilometru pak skončila šestá. Pátým místem v divizi B na trati 1000 metrů zahájila své účinkování v německé metropoli Martina Sáblíková. 

Karolína Erbanová
zdroj: ČTK/AP autor: Michael Sohn

Čtyřiadvacetiletá Erbanová nastoupila v páté z deseti rozjížděk a časem 38,12 se dostala do vedení. Z prvního místa ji nakonec odsunula až Kodairaová, která se v závěrečné jízdě jako jediná dostala pod hranici 38 sekund. Zajela čas 37,43 sekundy a Erbanovou porazila o 69 setin. Třetí skončila Olga Fatkulinová z Ruska. V průběžném pořadí SP se Erbanová posunula na 12. místo. 

Kilometr vyhrála Heather Bergsmaová z USA před Kodairaovou. Erbanová zajela čas 1:15,90 a s vítězkou prohrála o 48 setin sekundy. Na bronz ztratila 28 setin a stejně jako na poloviční trati zaznamenala nejlepší umístění v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Erbanová skončila na SP v Berlíně druhá v závodu na 500 metrů

Sáblíková v Berlíně zajela čas 1:19,11 a za nejrychlejší Naděždou Asajevovou z Ruska zaostala o 44 setin sekundy. Do průběžného pořadí disciplíny přidala osm bodů, celkově jich má na svém kontě v sezoně osmadvacet. Nikola Zdráhalová obsadila časem 1:19,25 osmou příčku a získala dva body.

Dnes pojede i Karolína Erbanová, kterou odpoledne čekají starty na tratích 500 a 1000 metrů. Sebastian Druszkiewicz se představí na patnáctistovce.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články