Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lyžařské MS bude bez dvou hvězd. Pro Ligetyho a Svindala skončila sezona

Svatý Mořic (Švýcarsko) – Až v únoru odstartuje ve Svatém Mořici mistrovství světa ve sjezdovém lyžování, mezi účastníky budou chybět hned dva světoví šampioni a olympijští vítězové. Ve Švýcarsku se nepředstaví Američan Ted Ligety ani Nor Aksel Lund Svindal, pro které kvůli operačním zákrokům předčasně skončila sezona.

Ligety jde na operaci zad a přišel o šanci útočit na čtvrté zlato z MS v obřím slalomu za sebou. Problémy měl Američan celou sezonu. Startoval jen v pěti závodech Světového poháru, přičemž nejlépe dojel pátý hned na úvod ročníku v obřím slalomu v Söldenu. "Od té doby se potýkám s bolestí nervů v levé noze, která mi nedovoluje lyžovat na úrovni, kterou od sebe očekávám," uvedl Ligety.

Dvojnásobný olympijský vítěz Ligety má ve sbírce pět zlatých medailí z mistrovství světa, přičemž obřímu slalomu kraloval od šampionátu v Garmisch-Partenkirchenu v roce 2011. Po operaci se hodlá vrátit a obhajovat na olympijských hrách v Pchjongčchangu zlato ve své parádní disciplíně ze Soči.

Čtyřiatřicetiletý Svindal je už po operaci levého kolena, jež ho pobolívalo od prosincového sjezdu ve Val Gardeně. Krize vyvrcholila minulý týden ve Wengenu, kde ho při tréninku koleno bolelo natolik, že se rozhodl vzdát snahu o obhajobu loňského vítězství ve sjezdu a odcestoval na vyšetření do Norska. Zde lékaři odhalili poškození menisku.

"Meniskus nebyl připojený ke kosti, což není při sjezdu dobré. Pozitivní však je, že tu je šance, že to pro příští sezonu zase bude v pořádku," uvedl Svindal, jenž musel předčasně ukončit i minulý ročník, poté co si v Kitzbühelu přetrhl vazy v pravém koleně. Při comebacku zaznamenal tři pódiová umístění ve čtyřech závodech, než ho zastavila bolest.

Stejně jako Ligety má i Svindal na kontě pět titulů mistra světa, na předchozím šampionátu v Coloradu 2015 vyšel medailově naprázdno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články