Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skikrosařka Thompronová si ve Watles upevnila vedení v SP, Chapuis dojel až čtvrtý

Watles – Původně se měl v italském Watles konat pouze jeden závod Světového poháru ve skikrosu, ale nakonec se jelo dvakrát. Nedělní souboj byl náhradou za plánovaný závod ve Francii, který se měl konat příští týden, ale vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí byl zrušen. Pozici vedoucí závodníce průběžného pořadí potvrdila Kanaďanka Marielle Thompsonová, mezi muži uspěl Švýcar Alex Fiva.

Je nám líto, video expirovalo.
Skikrosový SP ve Watles ovládli Thompsonová a Fiva

Dlouho to vypadalo, že finále bude soubojem mezi vedoucí ženou světového poháru Marielle Thompsonovou a vítězkou prvního závodu ve Whistleru Sandrou Näslundovou. V předposlední zatáčce ale Švédce nevyšel pokus o předjetí a nechala se vytlačit mimo ideální stopu. Ztratila tak kontakt s vítěznou Thompsonovou a navíc ji předjely jak Fanny Smithová, tak Marielle Berger-Sabbatelová.

Podobně jako Näslundová dopadl také vedoucí muž světového poháru Jean-Frédéric Chapuis. Ten se na stejném místě v závěru trati pokusil dostat před Alexe Fivu, ale ten svou pozici uhájil a Chapuiho v poslední zatáčce předjeli jak Brady Leman, tak Armin Niederer. Alex Fiva si pohodlně dojel pro své druhé vítězství v sezoně.

Výsledky SP ve skikrosu ve Watles:

Muži: 1. Fiva (Švýc.), 2. Leman (Kan.), 3. Niederer (Švýc.).

Průběžné pořadí SP (po 8 ze 14 závodů): 1. Chapuis (Fr.) 469, 2. Leman 407, 3. Fiva 384.

Ženy: 1. Thompsonová (Kan.), 2. Smithová (Švýc.), 3. Bergerová Sabbatelová (Fr.) ...16. Zemanová, 18. Kučerová.

Průběžné pořadí SP (po 8 ze 14 závodů): 1. Thompsonová 620, 2. Smithová 423, 3. Zacherová (Něm.) 413, ...18. Kučerová 95, 23. Zemanová 51.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články