Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Ledecká byla na úvod sezony druhá v italské Carezze

Carezza (Itálie) – Ester Ledecká obsadila druhé místo v úvodním závodu SP v paralelním obřím slalomu v italské Carezze. Úřadující vítězku celkového hodnocení paralelních disciplín připravila o výhru Rakušanka Ina Meschiková. Ledecká tak v Carezze těsně o sedm setin neobhájila loňské vítězství.

Ledecká zahájila sezonu před dvěma týdny Světovým pohárem ve sjezdovém lyžování v Lake Louise, kde ve všech třech závodech bodovala. Na snowboardu loňská mistryně světa v paralelním slalomu závodila poprvé od března a potvrdila dobrou formu už v kvalifikaci, v níž nestačila pouze na Rusku Aljonu Zavarzinovou.

"Nejsem zklamaná, určitě nejsem. Mám radost. Je to skvělý, stříbro je super, protože je to svěťák, nejvyšší soutěž, takže mám radost," řekla Ledecká. "Bylo to těsný. Ina zajela skvělou jízdu. Já jsem se taky snažila podat to nejlepší, co jsem v sobě měla, ale bohužel to protentokrát nestačilo," řekla.

V Carezze čekaly Ledeckou ve vyřazovacích jízdách postupně čtyři Rakušanky. Česká reprezentantka vyřadila Claudii Rieglerovou, Sabine Schöffmannovou a v semifinále olympijskou vítězku ve slalomu Julii Dujmovitsovou. Přemožitelku našla až ve finále, v němž těsně podlehla Meschikové, jež v šestadvaceti letech zaznamenala první vítězství v kariéře.

Krátce po Meschikové zvýraznil úspěch Rakušanů čtyřnásobný mistr světa Benjamin Karl, který se dočkal vítězství v SP po pětileté pauze.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká zahájila sezonu druhou příčkou
Zdroj
ČTK, Radiožurnál, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články