Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ledecká získala na lyžích další body, ve sjezdu v Lake Louis byla čtyřiadvacátá

Lake Louise (Kanada) – I druhý start v letošním ročníku Světového poháru přinesl Ester Ledecké bodový zisk. Po pátečním 21. místu ve sjezdu v Lake Louise si ve stejné disciplíně i na stejném místě sice o tři pozice pohoršila, ale nakonec slavila čtyřiadvacátou pozici. Česká olympionička měla na setinu přesně stejnou ztrátu 2,16 sekundy na vítězku jako o den dříve.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP/ autor: Jonathan Hayward

Triumf zopakovala Ilka Štuhecová ze Slovinska, jež o 11 setin porazila favorizovanou Laru Gutovou ze Švýcarska. Třetí skončila s odstupem 43 setin za vítězkou Edith Miklósová z Maďarska.

"Dnes byla trať závodu zkrácena, start byl posunut níže. V noci napadl sníh a pořadatelé neměli dostatek dobrovolníků, aby sjezdovku upravili. Ale i tak to byl super závod, pro mě další body a především další velká zkušenost. Už teď se těším na nedělní super-G," napsala Ledecká.

Zatímco v pátek se Ledecká dostala na trať až jako 52. v pořadí, solidní výsledek jí vynesl startovní číslo 27. Po průjezdu cílem byla 18., ale i přes horšící se viditelnost na trati ji ještě další soupeřky předstihly. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká získala za 24. místo v Lake Louis další body

Štuhecová dokázala, že její páteční triumf, při němž poprvé v kariéře vybojovala pódiové umístění, nebyl náhodný. "Bylo to těžké. Včera to bylo poprvé, takže mi odpoledne dlouho trvalo, než jsem se dokázala uklidnit a připravit na dnešek," řekla šestadvacetiletá Slovinka.

Obhájkyně celkového prvenství v SP Gutová přidala druhé místo k triumfu z úvodního obřího slalomu v Söldenu. V Kanadě vylepšila páteční čtvrtou pozici a posunula se v průběžném hodnocení sezony na druhé místo za Američanku Mikaelu Shiffrinovou.

Dosavadní specialistka na točivé disciplíny a vítězka obou dosavadních slalomů v této sezoně bodovala i ve druhém sjezdu, dokonce si ještě polepšila o pět míst na 13. místo a na jedinou desetinu sekundy se přiblížila k elitní desítce.

Zbylá medailistka Miklósová si se startovním číslem 1 vyrovnala životní maximum, třetí byla v lednu 2015 ve sjezdu ve Svatém Mořici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články