Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Přijde Johaugová o celou sezonu? Antidopingový výbor žádá trest na 14 měsíců

Oslo - Hvězdě běžeckého lyžování Therese Johaugové hrozí, že bude bez závodů až do prosince příštího roku. Trest zákazu činnosti na 14 měsíců pro ni navrhuje norský antidopingový výbor. Dvojnásobná šampionka SP a medailistka z olympijských her měla pozitivní test na steroid clostebol v polovině září. Od 18. října je suspendována. 

Sport
zdroj: ČT4

Osmadvacetiletá Johaugová byla při absenci těhotné krajanky Marit Björgenové suverénkou uplynulé sezony. Během září nicméně odevzdala mimosoutěžní test s nálezem steroidu clostebol.

Látka podle vyjádření norského svazu pocházela z krému Trofodermin, který běžkyni několik týdnů před kontrolou doporučil týmový lékař Fredrik Bendiksen na ošetření rtů spálených od slunce.

Případ vyšetřuje norská antidopingová agentura. V úterý oznámila, že doporučí čtrnáctiměsíční distanc. Johaugová by tak přišla o celý ročník Světového poháru a hlavně o únorový světový šampionát v Lahti. K závodům by se mohla vrátit až necelé dva měsíce před olympiádou v Koreji (únor 2018).

Doporučením antidopingové agentury se nyní bude zabývat Norská sportovní federace. Lékař Bendiksen už dříve vzal vinu za dopingový nález na sebe a rezignoval na místo v reprezentačním týmu. Johaugová chce docílit úplného zproštění viny.

Je nám líto, video expirovalo.
Hvězdné běžkyni Johaugové hrozí distanc na 14 měsíců
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články