Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Puskarčíková s Krčmářem na nejlepší mezi dvojicemi neměli. Výhru slaví Francie

Östersund (Švédsko) – Dvě trestná kola a deset minutých terčů. Michalu Krčmářovi s Evou Puskarčíkovou štafeta smíšených dvojic Světového poháru ve švédském Östersundu nevyšla. V cíli nakonec obsadili čtrnáctou pozici. Z vítězství se radovalo elitní duo Francie Martin Fourcade, Marie Dorinová-Habertová.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Naděje českého páru skončily podobně jako u české smíšené štafety pár desítek minut předtím (více zde) na první střelbě. Eva Puskarčíková ležku vůbec nezvládla, zaznamenala hned dvě trestná kola a společně s Krčmářem nakonec zaostala v cíli za vítězi o 3:31 minuty.

"Měli jsme na lepší výsledek. Evě se střelba nepovedla, měla rány nahoře, ta druhá položka už byla lepší. Je to hrozně rychlá a specifická disciplína. Jedno zaváhání a je konec," okomentoval výkon českého páru nový trenér mužů Michael Málek.

To boj o první místo nabízel dramatickou podívanou. V popředí se dlouho pohybovaly páry Francie, Rakouska a Německa. Z vítězství se nakonec radovali Francouzi, kterým se vyplatilo, že do závodu nasadili to nejlepší, co v současnosti mají.

Martin Fourcade, Marie Dorinová-Habertová díky tomu získali druhý triumf v této disciplíně.

SP v biatlonu v Östersundu (Švédsko):

Smíšená štafeta dvojic: 1. Dorinová Habertová, M. Fourcade (Fr.) 35:43,5 (0+4), 2. Hauserová, Eder (Rak.) -16,0 (0+6), 3. Preussová, Lesser (Něm.) -25,2 (0+5), 4. Perssonová, Steinersen (Švéd.) -1:20,8 (0+8), 5. Višněvská, Savickij (Kaz.) -1:28,8 (0+8), 6. Gasparinová, Dolder (Švýc.) -1:39,3 (0+3), ...14. Puskarčíková, Krčmář (ČR) -3:31,0 (2+10).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články