Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Češky po zaváhání s Finkami porazily Italky, muži mají na kontě dvě výhry

Braehead (Skotsko) – České reprezentantky na mistrovství Evropy v curlingu nedokázaly navázat na úvodní výhru proti Němkám a ve druhém zápase podlehly Finkám 4:8. Osudným se jim stal poslední end, ve kterém Češky obdržely rozhodující čtyři body. Ve večerním zápase si však spravily chuť a porazily trápící se Italky 10:3. V divizi B se dařilo českým mužům, kteří zvítězili i v druhém utkání. Velšany porazili 7:3 a přidali další díl k vytouženému návratu mezi elitu.

České curlerky Alžběta Baudyšová a Tereza Plíšková
zdroj: WCF autor: Richard Gray

Tým vedený Annou Kubeškovou na skipu si klade za cíl postup na světový šampionát, případně dokonce na olympiádu. K tomu se potřebují umístit mezi sedmi, respektive třemi nejlepšími týmy v Evropě. Do evropského souboje deseti zemí Češky vstoupily vítězně, Němky porazily jednoznačně 8:2.

Mnohem vyrovnanější zápas sehrály s Finkami. Během devíti endů ani jeden z týmů nedokázal získat více než jeden bod, šesté kolo dokonce zůstalo bez bodů. Soupeřky tak do rozhodujícího desátého endu vstupovaly za nerozhodného stavu 4:4 a závěr utkání se Češkám vůbec nevydařil.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentantky v curlingu si na ME připsaly vítězství i porážku

Úvod posledního endu sice ze začátku vypadal nadějně, jenže v průběhu přišly nejistoty, kterých finské hráčky dokázaly využít a nakonec do cílových kruhů vměstnaly před nejbližší český kámen hned čtyři své kameny. Z toho pramenily čtyři body, které utkání rozhodly a Finkám zajistily první výhru.

Češky se ale vrátily na vítěznou vlnu ve večerním utkání proti Italkám. Utkání rozhodl hned první end, ve kterém tým okolo Kubeškové získal pět bodů. Když potom v průběhu zápasu české reprezentantky přidaly ještě tři a dva body, bylo o vítězkách jasno. 

Češkám se dvěma body patří v tabulce třetí místo za dosud neporaženými Skotkami a Ruskami. Právě ty budou pondělními soupeřkami pro český výběr.

Muži zdolali i Velšany

Mužská reprezentace vedená skipem Karlem Kubeškou usiluje v B divizi o návrat mezi elitu, ze které loni sestoupila. Úvodní zápas letošnímu výběru vyšel, proti Litevcům vybojoval výhru 7:5.

Cíl vrátit se na výsluní zatím vychází, Češi nezaváhali ani v druhém utkání, ve kterém porazili Velšany. První end skončil nerozhodně, ale poté se již čeští reprezentanti ujali vedení, které si nenechali vzít po zbytek utkání, a po rozhodujících dvou bodech v devátém endu nakonec mohli slavit vítězství 7:3.

Češi svou skupinu po dvou kolech vedou bez ztráty bodu. Stoprocentní zatím zůstávají i Izraelci a Turci, kteří s českým týmem změří síly v pondělním poledním utkání.

Zdroj
ČT sport, worldcurling.org

Hlavní zprávy

Nejčtenější články