Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Papadakisová a Cizeron zářili a na MS obhájili zlato v tancích na ledě

Boston (USA) – Vládci světového tance na ledě zůstávají Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron. Francoužští obhájci zlata zajeli ve volných tancích světový rekord a v celkovém součtu zvítězili na mistrovství světa o více než šest bodů. Další medaile na šampionátu v americkém Bostonu získaly domácí páry, sourozenci Maia a Alex Shibutaniovi a Madison Chocková, Evan Bates. Čeští reprezentanti Cortney Mansourová a Michal Češka po 24. místě v krátkém tanci do finálové části soutěže nepostoupili.

Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron
zdroj: ČTK/AP autor: Steven Senne

Papadakisová s Cizeronem, kteří loni vylétli ze druhé desítky až na světový trůn, letos potvrdili své postavení. Ačkoliv museli polovinu sezony vynechat kvůli partnerčinu zranění, získali v lednu evropský titul a v Bostonu svůj výkon ještě vylepšili. Za precizní romantický volný tanec na moderní hudbu získali 118,17 bodu, což je nejvyšší známka krasobruslařské historie. Celkovým součtem 194,46 bodu se zařadili na druhé místo historických tabulek.

Upevnili si tak vedení z krátkého tance a získali druhé světové zlato. Ani na dalších pozicích na stupních vítězů volné tance nic nezměnily. Sourozenci Shibutaniovi díky vystoupení na hudbu skupiny Coldplay po pěti letech znovu získali medaili na MS, v roce 2011 byli při svém debutu bronzoví. Obhájce stříbrných medailí Chockovou a Batese Rachmaninův klavírní koncert dovedl k bronzu.

Podruhé za sebou skončili na světovém šampionátu čtvrtí Italové Anna Capelliniová a Luca Lanotte. Šampioni z roku 2014 si ve volném tanci o dvě místa polepšili, ale na medaili znovu nedosáhli. Na pátou příčku se propadli vítězové finále Grand Prix, Kanaďané Kaitlyn Weaverová a Andrew Poje.

Až devátý skončil nejlepší ruský pár Victoria Sinicynová, Nikita Kacalapov. Této tradiční krasobruslařské velmoci na MS chyběly jedničky Jekatěrina Bobrovová a Dmitrij Solovjov, protože partnerka měla pozitivní dopingový test na meldonium.

Mistrovství světa v krasobruslení v Bostonu:

Taneční páry - konečné pořadí: 1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 194,46, 2. Shibutaniová, Shibutani 188,43, 3. Chocková, Bates (všichni USA) 185,77, 4. Cappelliniová, Lanotte (It.) 182,72, 5. Weaverová, Poje (Kan.) 182,01, 6. Hubbellová, Donohue (USA) 176,81, ...24. Mansourová, Češka (ČR) - nepostoupili do volných tanců.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články