Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vonnová ukončila sezonu, Gutová má vysněženou cestu ke glóbu

Barcelona - Americká sjezdařka Lindsey Vonnová kvůli zranění nohy ze sobotního superobřího slalomu v Andoře předčasně ukončila sezonu a Světový pohár popáté v kariéře nevyhraje. K prvnímu velkému křišťálovému glóbu míří Švýcarka Lara Gutová, která osm závodů před koncem ztrácí na první místo Vonnové pouze 28 bodů. Před třetí Němkou Viktorií Rebensburgovou má komfortní náskok 293 bodů.

Vonnová po pádu v chumelenici v Soldeu absolvovala vyšetření v nemocnici, které odhalilo vlasovou zlomeninu v levém koleni. Lékaři jí z kolena vytáhli krev a s ortézou navzdory bolesti jela nedělní kombinaci, v níž skončila třináctá. Ve středu jednatřicetiletá americká hvězda oznámila, že další vyšetření na klinice v Barceloně ukázalo, že zranění je vážnější.

"Není to jen jedna zlomenina, ale tři. A nejsou vlasové. Naopak jsou to nestabilní zlomeniny, kvůli kterým bych nemohla lyžovat bez rizika. Další poškození by mohlo vést k náročné operaci, která by mohla ohrozit moje další závodění. Takové riziko vzhledem k mistrovství světa ve Svatém Mořici v příštím roce a olympijským hrám v Koreji v roce 2018 nechci podstupovat," uvedla Vonnová s tím, že šlo o jedno z nejtěžších rozhodnutí v její kariéře.

Olympijská vítězka ve sjezdu z Vancouveru a dvojnásobná mistryně světa má za sebou několik vážných zranění kolena. V této sezoně však zářila. Vyhrála devět závodů a překonávala historické rekordy. "Jsem pyšná na to, co se mi letos povedlo. I když vím, že jsem se rozhodla správně, o moc lehčí to pro mě není," uvedla Vonnová, která si už koncem února zajistila poosmé malý glóbus za sjezd. Vede také hodnocení superobřího slalomu a dělí se o průběžné první místo v pořadí kombinace.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články