Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Samková zahájila cestu za zlatem na X-Games skvěle. Ovládla kvalifikaci

Aspen (USA) – Plán Evy Samkové odvézt si z X-Games vytouženou zlatou medaili začal skvěle. Česka snowboardcrossařka vyhrála kvalifikaci a do hlavního závodu půjde v nejlepší pozici. Ten je na programu v neděli.  

Ilustrační foto

Olympijská vítězka, která se minulý víkend v závodu Světového poháru ve Feldbergu dostala od OH v Soči poprvé na nejvyšší stupínek, vyhrála na X-Games kvalifikaci i loni, ale potom po pádu skončila ve finále šestá.

"Jízda byla taková střední, ale vyhrála jsem, takže super," uvedla Samková. "Dala jsem jen dvě jízdy, takže bych si teď spíš trochu zajezdila, než abych končila," pousmála se. Její výkon prý nebyl ideální. "Ale začínám se do toho dostávat, první den byl strašný. Zítra je ještě jeden trénink," plánovala.

Ani její kouč Marek Jelínek nebyl přes první místo v kvalifikaci úplně spokojený. "Udělala tam moc hezký věci, ale některé hodně, hodně špatný. Pro mě to nebylo ideální," hodnotil trenér. "Takže na tom musí zítra při tréninku ještě zapracovat, protože s chybama by mohl být problém vyhrát," mínil. 

Snowboardcross nikdy na X-Games žádná Evropanka nevyhrála a Samková má šanci stát se první českou vítězkou prestižních her v historii. Dosud byla nejlépe před dvěma lety druhá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články