Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bauer: Nové Město bylo hlavním bodem, proč jsem se rozhodl pokračovat

Nové Město na Moravě - Lukáš Bauer nastoupil do závodu poprvé v sezoně a po pauze kvůli zlomeným žebrům doběhl na 43. pozici. Přesto, že po zlomenině žeber není stále v pořádku, se rozhodl osmatřicetiletý závodník na patnáctikilometrové trati startovat. Právě kvůli závodu v Novém Městě na Moravě chtěl Lukáš Bauer pokračovat ve své kariéře. 

Lukáš Bauer
zdroj: ČTK/Pavlíček Luboš

Bauera trápila dvě zlomená žebra, zranil se před dvěma měsíci při pádu v tréninku v Gällivare. Zlomeninu ale odhalilo až vyšetření před Vánocemi, bolesti pak bývalého vítěze Světového poháru ještě dlouho limitovaly.

Bauer se nakonec v Novém Městě umístil v páté desítce, doběhl na 43. místě. "Já jsem měl za cíl, dotáhnout ten můj start úspěšně do konce. Odstartoval jsem a diváci vytvořili skvělou atmosféru," řekl Bauer. Z Čechů byl nejlepším závodníkem Martin Jakš, který obsadil dvacátou pozici. Vítězem se stal Francouz Manificat, který o více než deset sekund porazil lídra Světového poháru Nora Sundbyho.

Je nám líto, video expirovalo.
Lukáš Bauer obsadil 43. místo

"Samozřejmě se nedalo čekat, že po třech měsících ležení na gauči udělám výsledek. Ale jsem rád, že jsem mohl startovat," prohlásil. "Žebra jsem necítil, teď mám spíš problémy s nohama," řekl Bauer. O svém startu v Novém městě na Moravě rozhodl na poslední chvíli. "Chtěl bych se omluvit za to natahování. Ale po těch problémech, kdy jsme už několikrát řekli, že se vrátím, a nakonec se to nepovedlo, jsem nechtěl vzbuzovat plané naděje," vysvětloval před závodem český závodník.

Bauer řekl, že kvůli závodu na domácí půdě neukončil kariéru. "Spousta lidí se mi divila, proč jsem po Falunu (loňském mistrovství světa) kariéru neukončil. Nové Město bylo hlavním bodem, proč jsem se rozhodl pokračovat. Říkal jsem si, že pokud by to bylo jen trochu možné, tak startovat budu. A nakonec se to povedlo," uvedl Bauer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články