Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Kulmu ovládli soutěž družstev Norové. České kvarteto skončilo šesté

Bad Mitterndorf (Rakousko) - Závěrečný den na mistrovství světa v letech na lyžích patřil týmovému klání. Do soutěže družstev nominovalo své čtveřice osm zemí včetně Česka. Kvarteto Tomáš Vančura, Jan Matura, Lukáš Hlava a Roman Koudelka nemělo v závodě na více než šestou příčku. Zlato získali suverénním způsobem Norové, druzí skončili Němci a třetí domácí Rakušané. Vítězní Norové se vrátili na trůn v této disciplíně po deseti letech a zlato brali potřetí v historii.

Radost norských skokanů z titulu mistrů světa
zdroj: Reuters autor: Heinz-Peter Bader

Z českých reprezentantů přeletěl dvoustovku jen Vančura, a to ve 2. kole výkonem 202,5 metru. Jinak skokani nejčastěji atakovali 160 metrů a od začátku zaostávali za pěticí výběrů před nimi. Výkony jen 156,5 a 154,5 metru zklamal Koudelka.

Norové od začátku kráčeli za výhrou a ve všech osmi pokusech překonali dvě stě metrů, nejdále z nich dolétl Kenneth Gangnes (219,5 m). Spolu s ním si zlato na krk pověsili Anders Fannemel, Daniel Andre Tande a Johann Andre Forfang.

Je nám líto, video expirovalo.
V Kulmu to v družstvech nejlépe létalo Norům

Nejdelší pokus ze všech předvedl v soutěži družstev čerstvý mistr světa a rekordman můstku Peter Prevc (238 m) a Slovincům pomohl ke čtvrtému místu.

Soutěž družstev se v letech na lyžích koná od roku 2004 a poznala jen dva vítězné státy. Třikrát vyhráli Norové i Rakušané. Předloni v Harrachově se kvůli počasí neskákalo. Za dva roky se šampionát uskuteční v německém Oberstdorfu.

Mistrovství světa v letech na lyžích v Bad Mitterndorfu (Rakousko):

Závod družstev: 1. Norsko (Fannemel, Forfang, Tande, Gangnes) 1467,7 b., 2. Německo (Wellinger, Leyhe, Freitag, Freund) 1357,3, 3. Rakousko (Kraft, Poppinger, Fettner, Hayböck) 1310,4, 4. Slovinsko 1272,7, 5. Polsko 1211,9, 6. ČR (Vančura, Matura, Hlava, Koudelka) 1018,4, 7. Finsko 721,6, 8. Rusko 707,5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články