Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

V Rusku vyhrál Prevc, Hlava byl na 15. místě a Koudelka nebodoval

Nižnij Tagil (Rusko) - Slovinec Peter Prevc vyhrál závod skokanů na lyžích v Nižním Tagilu a dostal se do vedení ve Světovém poháru. Nejvýš z Čechů byl na 15. místě Lukáš Hlava, jenž si připsal nejlepší výsledek od ledna 2013. Roman Koudelka nebodoval a vypadl z elitní desítky SP, která nemusí skákat kvalifikaci.

Peter Prevc
zdroj: REUTERS autor: Cornelius Poppe

"Jsem rád, že Hlávka konečně ukázal, na co má. Doufám, že tím také získá potřebnou sebedůvěru. Každopádně tu ukazoval pěkné skoky," řekl trenér Radek Žídek v tiskové zprávě. "Koudy se tu trápí s nájezdem a měl také smůlu na vítr, stejně tak jako Honza Matura. Bohužel o tom skoky jsou a každý nemá štěstí na podmínky," dodal Žídek.

Prevc na ruském můstku obsadil v sobotním závodu druhé místo a dnes ho ještě vylepšil i díky druhému kolu, v němž doletěl až na 139,5 metru. Dál dnes skočil pouze Johann Andre Forfang z Norska, třetí muž konečných výsledků, který vytvořil výkonem 140 metrů rekord můstku. Druhý skončil Rakušan Michael Hayböck.
 
Koudelka obsadil 32. místo za skok dlouhý 115 metrů a v průběžném hodnocení SP klesl na jedenáctou pozici. Naposledy nebodoval v březnu v Oslu. Jakub Janda si připsal body za šestadvacáté místo, zato Jan Matura skočil v prvním kole 117,5 metru a z 34. pozice rovněž do druhého dějství neprošel.

Dařilo se opět Norům, závod nevyšel podle představ Freundovi

Nevedlo se ani favoritovi a vítězi sobotního závodu Severinu Freundovi z Německa, dosavadnímu vedoucímu muži Světového poháru. Nevydařilo se mu první kolo, a i když se ve finále zlepšil, skončil až dvanáctý. Formu naopak potvrdili Norové: v sobotu jich v osmičce bylo pět, dnes se stejný počet norských skokanů vešel do nejlepší jedenáctky.
 
Závod zejména ve druhém kole hodně ovlivnil vítr. Závodníci museli často z lavičky pryč kvůli přerušování, několik skokanů pak mělo za letu problémy kvůli bočním poryvům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články