Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Zopakují loňský úspěch? Biatlonisty a biatlonistky čeká v Östersundu sprint

Östersund (Švédsko) – Zatímco z první smíšené štafety česká biatlonová reprezentace hned vydolovala bronz, v individuálním vytrvalostním závodě další cenný kov "necinkl". Druhou šanci budou mít muži i ženy v Östersundu ve sprintu, který byl v loňském roce pro české barvy veleúspěšný. Přímý přenos závodu mužů na 10 km sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 12:25. Ženy poběží od 15:25.

Když se vzpomene loňský sprint v Östrsundu, českým biatlonistům se na tváři okamžitě objeví úsměv. Není se čemu divit. Nejrychlejší biatlonová disciplína jim v minulém roce přinesla spoustu radosti. Ondřej Moravec si v těsném souboji se Slovincem Jakovem Fakem dojel pro stříbro a Michal Šlesingr byl čtvrtý.

Vzpomínka na loňský úspěch bude pro české závodníky dobrou motivací, jelikož úvodní vytrvalostní podnik zmíněnému českému duu vůbec nevyšel. Moravec doběhl až pětatřicátý, Šlesingr dokonce až třiapadesátý. Nejlépe si počínal Jaroslav Soukup, jenž skončil osmadvacátý.

Krásné vzpomínky na sprint v Östrsundu má také Veronika Vítková, jež si rovněž na krk pověsila stříbro, přičemž na zlato jí chybělo jen necelých pět sekund. Nedařilo se naopak  druhé z českých hvězd Gabriele Soukalové, jíž nevyšla střelba a skončila až devětadvacátá.

Obě české opory ale vstoupily do sezony výborně. Nebýt chyby při poslední střele, mohla Soukalová ve vytrvalostním závodě slavit zlato. Nakonec z toho bylo solidní páté místo a dobře si počínala i její parťačka, která zaznamenala sedmou příčku.

Loňské vítězství bude obhajovat mezi muži Francouz Martin Fourcade a mezi ženami Tiril Eckhoffová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články