Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Češi prohráli se Švýcary i Finy a budou bojovat o udržení

Esbjerg – Čeští curleři podlehli na evropském šampionátu Švýcarům i Finům shodně 4:10. Tým skipa Davida Šika zaznamenal pátou a šestou porážku z osmi utkání. Místo o postup bude  bojovat o udržení v elitní skupině. Ve čtvrtek ráno čeká českou čtveřici zápas s Itálií, které patří osmá příčka, Češi jsou na tom ještě o jedno místo hůře.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští curleři na ME prohráli se Švýcary i Finy

Utkání se Švýcary načali Češi dobře, v prvním endu uhráli dvojku, ještě v sedmém endu byl stav vyrovnaný 4:4, pak ale Švýcaři odskočili na rozdíl dvou bodů. V devátém dějství měli Češi výhodu posledního kamene, jenže skipu Šikovi se vůbec nepovedla koncovka. Nadvakrát se mu nezdařil pokus o draw, potvrdil tak tristní bilanci v tomto ohledu během celého utkání (44 procent), a soupeři se mohli radovat z nečekané čtyřky. Desátý end už nemělo cenu dohrávat.

I ve druhém středečním zápase se českému týmu nedařilo a opět se projevily chyby v koncovkách endů. Klíčovým momentem v duelu s Finskem bylo znovu nepovedené draw skipa Šika, tentokráte ve čtvrtém endu. Kámen doputoval jen na hranici kruů a byla z toho čtyřka pro soupeře. Když Seveřané uspěli i v následujícím endu, stíhací jízda se stala utopií.

Na turnaji si zatím nejlépe vedou Norové. V repríze posledního finále evropského i světového šampionátu porazili Švédy nečekaně vysoko 9:2, posléze si poradili i se Švýcary 6:5 a stále procházejí turnajem bez zaváhání.

Nejlepších sedm týmů z tohoto evropského šampionátu automaticky postoupí na mistrovství světa, které se bude konat příští rok v Basileji. Tam se bude mimo jiné bojovat o první kvalifikační body pro účast na olympijských hrách v roce 2018.

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu

Muži: Švýcarsko - ČR 10:4, Finsko - ČR 10:4, Rusko - Finsko 8:7, Skotsko - Itálie 6:4, Německo - Nizozemsko 7:4, Norsko - Švédsko 9:2, Itálie - Německo 9:1, Švédsko - Nizozemsko 7:1, Skotsko - Rusko 8:6, Norsko - Švýcarsko 6:5.

Průběžné pořadí po 8. kole: 1. Norsko 8 vítězství, 2. Švédsko 5, 3. Německo, Rusko, Finsko, Skotsko, Švýcarsko všichni 4, 8. Itálie 3, 9. ČR a Nizozemsko po 2.

Ženy: Divize B: ČR - Slovensko 9:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články