Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští curleři udolali Nizozemce až v extra endu

Esbjerg – Čeští curleři si na mistrovství Evropy připsali druhé vítězství – nad Nizozemskem vyhráli v dramatické koncovce 8:7 v dodatečném endu. Tým skipa Davida Šika tak navázal na podařené utkání s Německem a dělí se ve vyrovnané tabulce s dalšími čtyřmi týmy o třetí místo. Přímý přenos večerního zápasu Česko – Norsko sledujte od 19:00 na našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Nizozemsko

Důležitý výsledek pro další vývoj ve skupině se nerodil vůbec lehce. Hned v prvním endu Nizozemci zahráli dvojku. Česká čtveřice odpověděla vzápětí stejným způsobem, ale v dalším průběhu spíše dotahovala.

Klíčové momenty nastaly v osmém a devátém endu, kdy Češi uhráli navzdory tomu, že Nizozemci měli výhodu posledního kamene, dvakrát jeden bod. Nizozemci sice stačili srovnat, ale skip Šik se v závěru dodatečného endu nemýlil a zahrál jistě přesný take-out.

Nyní české reprezentanty čekají doposud suverénní Norové, kteří jako jediní mají na svém kontě ze čtyř zápasů čtyři vítězství.

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu

Muži: ČR - Nizozemsko 8:7 (v 11. endu), Rusko - Švédsko 7:8, Finsko - Německo 8:4, Itálie - Norsko 3:8, Skotsko - Švýcarsko 2:9.

Průběžné pořadí po 4. kole: 1. Norsko 4 výhry, 2. Švédsko 3, 3. ČR, Německo, Rusko, Finsko, Švýcarsko všichni 2, 8. Itálie, Nizozemsko, Skotsko všichni 1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články