Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Světový pohár bez Fenningerové. Obhájkyně titulu kvůli zranění vynechá celou sezonu

Sölden (Rakousko) – Měla usilovat o třetí celkový triumf ve Světovém poháru a opětovné potvrzení pozice nejlepší alpské lyžařky současnosti. Rakušanka Anna Fenningerová však bude letošní sezonu sledovat pouze u televize. Vítězka posledních dvou ročníků si při tréninku v Söldenu vážně poranila koleno a bude muset vynechat celý ročník. Ihned po incidentu se podrobila operaci a čeká ji minimálně devítiměsíční pauza.

Rakouská lyžařka Anna Fenningerová
zdroj: ČTK/AP autor: Shinichiro Tanaka

Před rokem v Söldenu vykročila šestadvacetiletá Fenningerová triumfem za druhým velkým křišťálovým glóbem, na stejném ledovci se tentokrát připravila o celou zimu. Při pádu si v pravém koleně utrhla přední zkřížený i postranní vaz, patelární šlachu a vnitřní i vnější meniskus.

"Je to velmi těžké, ale ne to úplně nejtěžší představitelné zranění z lyžování," uvedl chirurg Christian Hoser, který lyžařku operoval na soukromé klinice Hochrum u Innsbrucku. "Je to zranění, při kterém je naděje a reálná šance, že se bude moci vrátit k lyžování," dodal.

Z posledních dvou sezon Světového poháru má Fenningerová i dva malé glóby právě za obří slalom, je dvojnásobnou mistryní světa z únorového šampionátu v Beaver Creeku a ze Soči má olympijské zlato a stříbro. Problémy s kolenem měla už během letní přípravy. Tak vážné zranění ji však potkalo poprvé v kariéře.

Ženské sjezdové lyžování přišlo ještě před startem sezony o druhou hvězdu. Už v květnu oznámila Slovinka Tina Mazeová minimálně roční pauzu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články