Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Deaflympiáda v Rusku začala rozpačitě, lyžaři dlouho čekali na vybavení

Chanty-Mansijsk – Na Sibiři byla zahájena zimní deaflympiáda, tedy soutěž sluchově postižených sportovců. Do 5. dubna budou neslyšící bojovat o medaile v pěti sportech: alpském lyžování, běžeckém lyžování, curlingu, ledním hokeji a snowboardingu. Začátek naznačil, že ne vše bude v Rusku perfektní.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozpačitý rozjezd deaflympiády

Na jihozápadní Sibiři se koná už osmnáctá zimní deaflympiáda. Vlajkonoškou české výpravy byla na slavnostním zahájení Tereza Kmochová, naše největší medailová naděje v alpských disciplínách.

Ty se ale s ohledem na nedostačující parametry chanty-mansijské sjezdovky, s vrcholem v nadmořské výšce pouhých 109 metrů, musí uskutečnit v 1300 kilometrů vzdáleném Magnitogorsku.

Na rozdíl od úvodního ceremoniálu se však ruským organizátorům náročný logistický manévr nezdařil. Jediným přetíženým letadlem nepřepravili většinu nezbytného vybavení a lyžaři ještě v předvečer plánovaného sjezdu mužů a žen neměli na čem trénovat. Podle facebookového profilu české reprezentace putovala výbava v nákladním autě, které se vinou poruchy dostalo do cíle určení se zpožděním.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články