Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Čeští curleři jsou po pěti zápasech na MS čtvrtí

Halifax – Čeští curleři mají za sebou na světovém šampionátu v kanadském Halifaxu tři velmi těsné duely. Poté, co podlehli Švýcarsku 5:6 po dodatečném endu, porazili těsným rozdílem Finsko a Japonsko. V dalším utkání proti domácím favoritům se ale českému týmu pod vedením skipa Jiřího Snítila nedařilo a utrpěl vysokou porážku 2:11. V následujícím duelu proti poslednímu Skotsku však dokázali Češi debakl napravit a po vítězství 8:6 jsou s bilancí tří vítězství a dvou porážek na průběžném čtvrtém místě.

Český tým zasadil Japoncům rozhodující úder v osmém endu. Za stavu 5:4 pro Japonsko zahrával skip Jiří Snítil poslední kámen a i díky jeho intenzivnímu metení měli nakonec Češi tři své červené kameny blíž středu cílových kruhů, zapsali tři body a dostali se do vedení 7:5. Japonci už nedokázali adekvátně zareagovat, český tým vyhrál 8:6.

Proti Finsku museli Češi nejprve dotahovat ztrátu. V závěru druhého endu skip Jiří Snítil zaznamenal velmi důležité dva body a dotáhl manko, které měl český tým na soupeře. Pak naopak vyrovnávali Seveřané. Rozhodl až závěrečný end, kdy při výhodě posledního kamene uhráli Češi rozhodující bod, a nakonec vyhráli 8:7.

Loni na MS v Pekingu měli Češi šest výher a pět porážek a kvůli horšímu vzájemnému zápasu s Čínou skončili sedmí. "Letos bychom toto skóre chtěli vyrovnat. Pak uvidíme, jaké z toho vyjde umístění. Pokud by se nám to podařilo vylepšit, tak se bavíme o play-off. A to by byla nádhera," uvedl Jiří Snítil před startem šampionátu.

MS v curlingu na ČT sport a na webu

Přímý přenos zápasu Česko – Čína vysílá náš web v úterý od 19:30, v noci ze středy na čtvrtek pak ČT sport a web nabídnou duel Česko – Norsko od 0:30.

K favoritům patří domácí Kanada, tradičně Švédsko a obhájci titulu Norové, kteří před rokem získali titul znovu po 26 letech. Tabulku nyní vede se dvěma výhrami Japonsko, Češi jsou zatím na sedmém místě.

V základní části šampionátu hraje každý tým s každým a čtyři celky postoupí do play-off. První dva si zahrají o finále a poražený pak bude hrát o postup do boje o titul s vítězem zápasu třetího a čtvrtého mužstva po základní části. Finále se uskuteční 5. dubna.

Mistrovství světa v curlingu mužů v Halifaxu (Kanada): ČR - Japonsko 8:6, Itálie - Švédsko 11:5, Rusko - Švýcarsko 5:3, Finsko - Skotsko 9:7 po dodatečném endu, Kanada - Čína 7:4, USA - Norsko 10:7 po dodatečném endu.

Průběžné pořadí: 1. Itálie a Kanada 2 zápasy/2 výhry, 3. Japonsko a ČR 3/2, 5. Norsko, Rusko, Švédsko, Švýcarsko, USA 2/1, 10. Finsko 3/1, 11. Čína 2/0, 12. Skotsko 3/0. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články