Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Slovinci doma v Planici vládli, Čechům se nedařilo

Planica (Slovinsko) - Slovinští skokani suverénně vyhráli jednokolový závod družstev na domácím mamutím můstku v Planici. Český tým ve složení Antonín Hájek, Roman Koudelka, Lukáš Hlava a Jan Matura skončil za sedmi soupeři poslední. Druhé kolo se neskákalo kvůli silnému větru.

Peter Prevc
zdroj: ČTK/AP autor: Michael Probst

Slovinci v předposledním závodě sezony jako jediní předvedli čtyři dvousetmetrové lety a ten nejkratší měřil 216 metrů. Nejdelší i nejvíce ohodnocený skok si připsal Jurij Tepeš výkonem 237,5 metru. Druzí skončili Rakušané a třetí Norové.

Češi bojovali o sedmé místo s Finy, ale chyběli jim body zejména po Koudelkově skoku. Za pouhých 159 metrů dostal nejnižší známku dne. Za 200 metrů dolétli Hlava (201,5) a především Matura (211), Hájek za touto hranicí zaostal jen o půl metru.

V neděli finále Světového poháru v letech na lyžích vyvrcholí závěrečným závodem jednotlivců.

Závod SP v letech na lyžích v Planici (Slovinsko) - družstva: 1. Slovinsko (Tepeš, Semenič, Kranjec, Prevc) 848,4 b., 2. Rakousko (Kraft, Hayböck, Fettner, Schlierenzauer) 805,1, 3. Norsko (Forfang, Gangnes, Fannemel, Velta) 784,0, 4. Polsko 753,8, 5. Japonsko 706,5, 6. Německo 686,3, ...8. ČR (Hájek, Koudelka, Hlava, Matura) 652,7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články