Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Málem další bronz, nakonec ale skončila Ledecká čtvrtá

Asahikawa (Japonsko) - Snowboardistka Ester Ledecká v japonské Asakihawě na další medaili ve světovém poháru nedosáhla, když v paralelním slalomu skončila čtvrtá. Bronz, který vybojovala v obřím slalomu, jí unikl o jedinou setinu sekundy.

Úřadující mistryně světa mezi slalomovými brankami prohrála v boji o třetí místo s Rakušankou Julií Dujmovitsovou. V obřím slalomu Dujmovitsová porazila devatenáctiletou Češku v semifinálové jízdě.

"Jsem moc spokojená, protože účast mezi osmičkou nejlepších, zvlášť ve čtyřce, je vždy úspěch. Člověk nemůže počítat s tím, že bude stále vyhrávat, špička je široká a nesmírně vyrovnaná, což se zde opět projevilo," řekla Ledecká.

"Z toho je vidět, jak se tu znovu jezdilo vyrovnaně. Tak těsná prohra prostě k tomu patří a nemohu říct, že bych byla vysloveně zklamaná," komentovala Ledecká prohru o setinu sekundy. "Navíc obě tratě byly srovnatelné, výhoda výběru nehrála roli jako jindy."

Z vítězství se radovala Švýcarka Julie Zoggová a mezi muži dosáhl na double v Japonsku Slovinec Žan Košir. V hodnocení paralelních disciplín světového poháru drží Ledecká stále druhou příčku. V pořadí slalomu je třetí. Šanci vylepšit si postavení bude mít ve zbývajících dvou slalomech za týden v Moskvě a 14. března ve Winterbergu.

SP ve snowboardingu v Asahikawě (Japonsko ) - paralelní slalom:

Muži: 1. Košir (Slovin.), 2. Reiter (USA), 3. Felicetti (It.).

Průběžné pořadí slalomu (po 3 z 5 závodů): 1. Košir 2800, 2. Fischnaller (It.) 1580, 3. Felicetti 1360.

Průběžné pořadí SP: 1. Košir 5800, 2. Fischnaller 2988,5, 3. Wild (Rus.) 2969.

Ženy: 1. Zoggová (Švýc.), 2. Schöffmannová, 3. Dujmovitsová (obě Rak.), 4. Ledecká.

Průběžné pořadí slalomu (po 3 z 5 závodů): 1. Schöffmannová 1890, 2. Zoggová 1750, 3. Ledecká 1500.

Průběžné pořadí SP: 1. Kreinerová (Rak.) 3950, 2. Ledecká 3550, 3. Zoggová 3540.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články