Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Novou sjezdařskou mistryní světa se v USA těsně stala Mazeová

Beaver Creek - Slovinská lyžařka Tina Mazeová získala zlatou medaili ve sjezdu na MS v alpském lyžování, když o dvě setiny vteřiny porazila druhou Annu Fenningerovou. Třetí skončila švýcarská sjezdařka Lara Gutová. Nedařilo se naopak Lindsey Vonnové, která na medaili nedosáhla. Klára Křížová skončila ve čtvrté desítce.

Je nám líto, video expirovalo.
Mazeová je novou mistryní světa ve sjezdu

Zklamáním skončil závod pro domácí hvězdu Lindsey Vonnovou. Američanka se nakonec musela spokojit s pátým místem se ztrátou 1,05 sekundy. Naopak jednatřicetiletá Mazeová se dnešním triumfem zapsala do historie. Přidat k olympijskému zlatu prvenství na následujícím mistrovství světa totiž dokázala naposledy před 30 lety Švýcarka Michela Figiniová.

Vedoucí žena průběžného pořadí světového poháru navázala na zlaté úspěchy z předchozích dvou šampionátů, ve sjezdu se dostala na stupně vítězů jako první Slovinka v historii. V roce 2011 vyhrála v Garmisch-Partenkirchenu obří slalom, před dvěma lety ve Schladmingu ovládla superobří slalom.

  • "Věděla jsem, že Fenningerová jela dobře a že to bude těsné. Tentokrát bylo štěstí na mojí straně. Teď potřebuju den pauzu a pak se uvidí, co všechno je ještě na šampionátu možné," prohlásila Mazeová.

Rakousko zásluhou Fenningerové získalo medaili i ve třetím závodě na MS. "Jsem moc spokojená. V super-G jsem byla já rychlejší, dneska Tina. Je to zábava bojovat spolu," řekla Rakušanka.

Vonnová po rychlém úvodu na sjezdovce Raptor jen ztrácela. "Je to těžká trať a já jsem tu minulý rok ve Světovém poháru nestartovala. Trénovala jsem tu super-G, ale ne sjezd," vypočítala domácí favoritka. "Dala jsem do toho všechno, ale nedokázala jsem najít správnou linii a nabrat rychlost. To se v lyžování stává. Bohužel to neklaplo," dodala s tím, že nyní se soustředí na kombinaci. "Dva a půl roku jsem nejela slalom, ale pokusím se o zázrak," uvedla Vonnová. 

Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Beaver Creeku (USA):

Ženy - sjezd: 1. Mazeová (Slovin.) 1:45,89 min., 2. Fenningerová (Rak.) -0,02, 3. Gutová (Švýc.) -0,34, 4. Schmidhoferová (Rak.) -1,03, 5. Vonnová (USA) -1,05, 6. Görglová (Rak.) -1,06, 7. Jnglinová-Kamerová (Švýc.) -1,08, 8. Merighettiová (It.) -1,25, 9. Suterová (Švýc.) -1,29, 10. Rebensburgová (Něm.) -1,35, ...32. Křížová -4,90.

Je nám líto, video expirovalo.
Jízdy tří nejrychlejších sjezdařek na MS

Hlavní zprávy

Nejčtenější články