Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na König Ludwig Laufu slavili Eliassen a Johanssonová Norgrenová

Ettal (Německo) - Norský závodník Petter Eliassen zvítězil v těsném finiši dálkového König Ludwig Laufu. Stanislav Řezáč, který v minulosti závod šestkrát vyhrál, se neudržel první skupiny a nebojoval tak o čelní pozice. Nakonec skončil devatenáctý. Mezi ženami zvítězila Švédka Britta Johanssonová Norgrenová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih dálkového běhu König Ludwig Lauf

Druhé místo mezi ženami obsadila česká rodačka reprezentující Rakousko Kateřina Smutná, která za Johanssonovou-Norgrenovou zaostala o více než 41 sekund. Vítězka letošní Jizerské padesátky si i tak upevnila vedení v seriálu Ski Classics. Před druhou Švýcarkou Seraine Bonerovou vede Smutná už o téměř 200 bodů. Devátá dnes skončila Adéla Boudíková, která nezopakovala loňské páté místo.

Pořadí mužů dál vede Nor Anders Aukland, který ve finiši v Oberammergau doběhl čtvrtý. Řezáčovi patří v průběžné klasifikaci deváté místo.

König Ludwig Lauf, závod Ski Classics v dálkovém běhu na lyžích (46 km klasicky):

Muži: 1. Eliassen 1:59:42,9, 2. Berdal -0,1, 3. Gjerdalen -1,7, 4. A. Aukland (všichni Nor.) -2,2, 5. Turyšev (Rus.) -3,4, 6. Ahrlin (Švéd.) -3,9, ...19. Řezáč -49,5.

Ženy: 1. Johanssonová-Norgrenová (Švéd.) 2:16:28,6, 2. Smutná (Rak.) -41,5, 3. Korsgrenová (Švéd.) -41,6, ...9. Boudíková -5:49,1.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články