Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Biatlonistka Landová má bronz z univerziády

Osrblie - Biatlonistka Jitka Landová je druhou českou medailistkou ze Světové zimní univerziády na Slovensku. Členka úspěšné české štafety ze světového poháru obsadila třetí místo ve sprintu na 7,5 kilometru. Vyhrála domácí reprezentantka Paulina Fialková. Čtvrtá skončila další česká reprezentantka Eva Puskarčíková. Mezi muži byl nejlepším Čechem čtvrtý Michal Krčmář, který zaostal za medailí o necelých deset sekund. Závod opanovali ruští biatlonisté, vyhrál Jaroslav Ivanov.

Landová se na stupně vítězů dostala i přes jednu chybu na úvodní střelbě a na vítězku nakonec ztratila 34,9 sekundy. S druhou v cíli Jevgenijí Pavlovovou z Ruska prohrála o pět sekund, Puskarčíkovou porazila o 16 sekund. Puskarčíková měla dvě chyby na druhé střelecké položce.

V prvním závodě sdruženářů obsadil Martin Zeman po skocích 19. místo a ztratil šance na medaili, Petr Kutal oslabený virózou zaznamenal osmý nejlepší skok. Do běžecké části tak šel s minutovou ztrátou, jenže na trati před pátým kilometrem vzdal. Vítěze určila až cílová kamera. Polák Adam Česlar byl nakonec o půl stopy rychlejší než Němec David Velde a obhájil zlato z Tridentu.

Čtvrtá skončila skokanka na lyžích Michaela Doleželová, k bronzu jí chyběly čtyři body. Mezi muži byl Čestmír Kožíšek na středním můstku sedmnáctý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články