Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Koudelka: Jak jsem se uvolnil, začalo to jít

Sapporo - Skokan na lyžích Roman Koudelka už má zase psychiku nastavenou na vítězství. Po měsíci, kdy jeho výkonnost poklesla, se tento víkend vrátil k výsledkům z úvodu sezony při dvou závodech v Sapporu, kde nejprve v sobotu obsadil třetí místo a den nato vyhrál. Důvodem je prý hlavně skutečnost, že se jeho skoky opět stabilizovaly na nejvyšší úrovni.

"Takže to je krásný pocit. Vím, že dokážu závodit s nejlepšími, což mi poslední měsíc trochu chybělo," řekl Koudelka. Do Sappora přitom odjel hlavně trénovat, aby se připravil na blížící se mistrovství světa ve Falunu. "A jak jsem se uvolnil, tak to najednou začalo jít," komentoval to český závodník. První soutěžní skok mu prý vyšel výborně, ale nepřály mu podmínky. "Udržel jsem krok s nejlepšími, velká ztráta tam nebyla," hodnotil Koudelka.

"Druhý skok se mi nepovedl, ale zase mi přál vítr. Bylo pro mě trochu překvapující, že ostatní začali kazit a nakonec z toho bylo první místo," divil se skokan. V druhém skoku kladl důraz na techniku. "Což stoprocentně nevyšlo, ale jak jsem zase stabilizoval výkonnost, tak je dobré vědět, že i když to trochu pokazím, tak to furt letí daleko. To je pozitivní do dalších závodů. I když skok není stoprocentní, můžu závodit s nejlepšími," řekl.

Když dokončil druhý pokus, měl poměrně velký náskok před Rakušanem Stefanem Kraftem. "To mě překvapilo," přiznal Koudelka. Pak český závodník počítal, že Nor Anders Fannemel skok pokazí, což se stalo, ale pokus se nepovedl ani nakonec druhému Kamilu Stochovi a třetímu Slovinci Peteru Prevcovi. "Vypukla pak velká radost, že jsem znovu na bedně. Ale vítězství? S tím jsem opravdu nepočítal," upozornil. Pětadvacetiletý Koudelka vyhrál počtvrté v sezoně i v kariéře a v průběžném pořadí SP je čtvrtý.

Původně dokonce uvažoval, že kvůli tréninku Sapporo vynechá. "Nakonec jsem rád, že jsem se rozhodl jet. Doufám, že mě to nakoplo," konstatoval. Kvůli přípravě vynechá lety ve Vikersundu, poslední závod před šampionátem. Čekají už ho tedy pouze soutěže ve Willingenu a Titisee-Neustadtu, kde jsou závody náhradou za zrušený Liberec. "Odpočinu si, dám těžší tréninky, abych nebyl na MS v útlumu," vysvětlil Koudelka. "MS je priorita, tyhle závody jdou trochu stranou," podotkl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články