Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Razým a Grohová získali tituly mistrů ČR v lyžařském sprintu

Nové Město na Moravě Aleš Razým a Karolína Grohová se na domácím šampionátu v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě stali českými mistry ve sprintu klasickou technikou. Razým v mezinárodní konkurenci zvítězil, jeho oddílová kolegyně z liberecké Dukly Grohová doběhla druhá za Polkou Ewelinou Marciszovou. Oba čeští šampioni si zajistili přímou nominaci na mistrovství světa ve Falunu.

MČR ve sprintu klasicky
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Razým ve finálové jízdě odrazil v závěrečných metrech útok nejrychlejšího muže kvalifikace Jana Bartoně. Ten se pak ale z druhého místa dlouho neradoval, protože po protestu soupeřů byl diskvalifikován. Na jednom úseku trati ve finále totiž použil nedovolené bruslení.

V pátek je na mistrovství ČR volný den. V sobotu se uskuteční závody klasickou technikou na 15 (ženy) a 30 km (muži), v neděli šampionát vyvrcholí závody štafet.

Je nám líto, video expirovalo.
Sprinty na MČR ovládli Razým a Grohová

Mezinárodní mistrovství České republiky v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě - sprint klasickou technikou:

Muži: 1. Razým (Dukla Liberec), 2. Gazurek, 3. Klisz (oba Pol.), 4. Jakš, 5. Antoš (oba Dukla Liberec), 6. Bartoň (Pustevny).

Ženy: 1. Marciszová (Pol.), 2. Grohová, 3. Schützová (obě Dukla Liberec), 4. Kubinská (Pol.), 5. Beroušková (Sport Club Plzeň), 6. Letochaová (Pol.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články