Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Strachová nenavázala na výkon z prvního kola a v Záhřebu nedojela

Záhřeb - Šárka Strachová znovu útočila ve slalomu světového poháru na stupně vítězů. Po prvním kole byla v Záhřebu třetí, avšak v kole druhém zaváhala, nevešla se do branky a závod nedokončila. Vyhrála Američanka Mikaela Shiffrinová.

Šárka Strachová
zdroj: AP autor: Alessandro Trovati

První jízda na svahu Sljeme, kde už dvakrát skončila ve slalomu třetí, jí vyšla. Úvodní kolo jela s číslem čtyři plynule i agresivně a cílem projela v té chvíli v nejrychlejším čase. Rychlejší pak byla jen Zetellová o 23 setin a suverénní Shiffrinová. Před čtvrtou Ninou Lösethovou z Norska měla Strachová náskok více než šest desetin. "Prostřední a spodní část jsem projela výborně," zhodnotila. Potvrdila si, že patří do špičky. "Měla jsem z toho radost, protože to na tom čistém ledu a těžkém svahu bylo náročné. Ukázalo se, kdo má dobrou techniku," řekla.

I druhé kolo jela Strachová dobře. V první strmé části sice malinko ztratila ze svého náskoku na čtvrtou ženu úvodního kola Ninu Lösethovou z Norska, ale na druhém mezičasu ho znovu navýšila. Jenže právě v té chvíli se nevešla do jedné z branek a vypadla. Druhé kolo Strachová nedokončila poprvé od března 2005. "Výpadky ke slalomu patří. Stává se to, samozřejmě mě to mrzelo, zabolelo, ale už je to dobrý a jedeme dál," uvedla.

  • "V horní části jsem neměla nejlepší pocit, o to víc jsem proto začala tlačit a ve střední části se stala chyba. Byla tam asi trošku nerovnost. Bylo to vyjetý a já do rýhy najela moc přímo a nestihla jsem tam strčit nohy včas," popsala.

Z Chorvatska odjela Strachová hned zpět do Rakouska, kde bude trénovat a 13. ledna pojede ve Flachau poslední slalom před mistrovstvím světa. "Na videu ze závodu vidím, že se mi ještě nepodařilo prodat, co umím v tréninku. Až se mi to podaří přenést do závodu, tak ani Shiffrinová není neporazitelná," řekla odhodlaně.

Olympijská vítězka ze Soči a úřadující mistryně světa Mikaela Shiffrinová zajela nejrychleji i druhé kolo a vyhrála před Zettelovou o 1,68 vteřiny. "Neskutečné. Čím je trať tvrdší, tím jsem rychlejší a je to snazší," řekla devatenáctiletá Američanka. Pátá skončila vedoucí žena SP Tina Mazeová ze Slovinska.

Žádná další česká slalomářka do druhého kola neprošla. Martina Dubovská byla 34. a za posledním postupovým, třicátým místem zaostala o 56 setin. Gabriela Čápová při premiéře ve světovém poháru jízdu nedokončila.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články